fbpx
luni, mai 29, 2023

UPTDATE 22.00| Viscolul a lăsat peste 18.000 de gospodării în beznă. Zeci de brazi, doborâți de vânt la Sinaia, Comarnic și Cheia

Citește Și

- Advertisement -
UPDATE 22.00

în acest moment, 18.619 consumatori nealimentați cu energie electrică în localitățile Măneciu, Brebu, Văbilău, Mălăiești, Șirna, Tinosu, Vadu Părului, Mizil, Câmpina, Telega, Șotriile, Comarnic, Țintea, Valea Doftanei, Românești, Secăria și Comarnic.

UPDATE

In acest moment sunt nealimentati cu energie electrică 12661 de consumatori din localitățile Maneciu, Câmpina, Telega, Brebu, Sotriile, Comarnic, Tintea, Valea Doftanei, Secaria, Plopeni. Acționează 10 echipaje specializate pentru remedierea defecțiunilor apărute.

- Advertisement -
ȘTIRE INIȚIALĂ

Pompierii intervin la această oră pentru a degaja trunchiurile copacilor doborâţi de vânt în zona de munte, la Sinaia, Comarnic şi Cheia.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Prahova, mai mulţi copaci au fost doborât de viscolul puternic în zona Cheia, la limita cu judeţul Braşov. Aceeaşi sisutaţie a fost raportată şi la Comarnic, dar şi la Sinaia.

5258 de consumatori au rămas fără curent electric în localităţile Maneciu, Valea Doftanei, Secaria şi Comarnic. Se acţionează cu echipaje specializate pentru remedierea defecţiunilor.

- Advertisement -

Peste 225 pompieri cu 161 autospeciale de intervenţie şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor de COD PORTOCALIU şi ROŞU, în situaţia scăderii accentuate a temperaturilor însoţite de intensificări susţinute ale vântului, viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero, care vizează judeţul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă de astăzi începând cu ora 14:00 până în data de 06 februarie, ora 12:00, iar cea de cod roşu este valabilă doar în nordul judeţului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00.

 

Totodată, la nivelul judeţului s-a decis activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor – etapa I ( Grupa operativă a ISU Prahova va fi la sediul unităţii), concomitent cu activarea Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică, iar începând de astăzi, ora 18:00 CJCCI va fi suplimentat cu specialişti de la instituţiile care asigură managementul situaţiilor de urgenţă.

- Advertisement -

 

Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de către echipajele SMURD, iar pentru căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină cu două autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere, o autofreză şi o autospecială de transport victime multiple.

Au fost transmise circulare cu avertizările de cod portocaliu şi roşu către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.

Recomandări:

 

Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informaţi, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 

Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriţi la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta