Mulțimile ovaționau din toți plămânii lor de mulțimi. Sala Olimpia se cutremura din temelii de ziceai că o hoardă de bizoni aleargă în jurul ei. În mijloc, ringul de box, deocamdată gol, promitea un spectacol de zile mari. Brusc se făcu liniște, în centrul ringului apăru Eugen Prună, consilierul primarului Adrian Dobre. Era îmbrăcat la patru ac într-un smoching (tuxedo, cum zic americanii) negru și sobru. Tuși scurt în microfon: ”Ladies and gentelman. Adică doamnelor, domnișoarelor și domnilor, mai pe românește. Pentru prima dată în istoria acestui oraș, în ringul de box se vor înfrunta două forțe ale naturi, doi bărbați hotărâți să se bată până la capăt pentru a dovedi care-i mai bărbat și care-i până la capăt. Arbitrul galei, domnul viceprimar Georgeeeeeeee Panăăăăăă.”.

Spectatorii începură să zbiere: ”Pană, Pană, Pană”. Viceprimarul Pană intră în ring și salută mulțimea. Unii aplaudară.

Prună continuă: ”Fără alte introduceri și vorbe de prisos, în colțul albastru, campion de neînvins la alegerile locale, Adrian The Mayor Dobreeeeeeee.”. Urletele de aprobare se întețiră. O galerie formată ad-hoc începu să cânte: ”Ole, ole, Adi, campionule!!!”.

Brusc pe melodia We are the champions (normal, nu?), îmbrăcat într-un șort albastru și însoțit de Teodora Marin și Gabriel Hornoiu, primarul Dobre se strecură printre corzi. Execută câteva lovituri în aer și salută sala. Urale din partea penelistă.

”În colțul roșu, challangerul serii, Cristian Enough Ganeaaaaaaaaaa. Let’s ready to fight!”.

Pe melodia ”The winner takes it all! (de ce nu ne miră?), vicele Ganea însoțit de Bogdan Toader și consilierul George Botez se postă în colțul roșu. Partea PSD a sălii parcă luă foc. Se auzeau printre urale îndemnuri: ”Zdrobește-l Cristi”, ”Rupe-l la pateu!” etc, etc.

Cei doi luptători se priveau feroce. Se opriră față în față. ”Fără lovituri sub centură, fără mușcături, fără ironii. Vreau o luptă curată ca în Rocky 1, nu ca în Consiliul Local. Să fie până și Stallone impresionat.”, le spuse arbitrul Pană. Ganea și cu Dobre își atinseră mănușile și se retraseră. Mulțimea aproape că-și ținea respirația. Brusc gongul de începere sparse liniștea.

Iar Ganea se trezi din vis. Îi suna alarma la telefon. Se ridică pe marginea patului. ”Nu mai trebuie să mă culc târziu, uite ce prostii visez. Gata!”.

Ca o coincidență, în acel moment, în calculatorul lui Dobre tocmai se terminase de descărcat seria Rocky.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here