Mădălin Mihailovici, directorul general al grupului Veolia România, l-a atacat astăzi pe Vivi Răchită, fost președinte al Clubului Petrolul, și fost consilier personal pe probleme de sport al primarului Adrian Dobre, în cadrul unei conferințe de presă pe care a ținut-o pentru a anunța că grupul francez a început un parteneriat cu echipa Petrolul Ploiești! Mihailovici a susținut că singura condiție pusă la acest parteneriat a fost excluderea din schemă a lui Răchită.

„Unul care este lup până la capăt nu aruncă cu noroi în haita lui sau mai pe româneşte cine trădează o dată, va trăda mereu”, a precizat Mihailovici care a venit la conferinţă cu abonamentele personalizate pe care le-a cumpărat pentru meciurile Petrolului şi cu biletele la meciuri, ca o dovadă a faptului că este un suporter adevărat al echipei.

Vivi Răchită i-a întors imediat atacul și l-a acuzat pe Mădălin Mihailovici că “se poartă ca un patron pe banii altora” și că-l are lider pe Gigi Becali, făcând schimbări din lojă. Mai mult decât atât, Răchită spune că potrivit unor zvonuri finanțarea echipei Petrolul s-ar fi făcut doar pentru ca Veolia să poată pune presiune pe Consiliul Local pentru prelungirea contractelor care vor expira (n.r.: apă și termie).

“Vorbește ca un patron, din păcate patron pe banii altora și se vede că se uită mult la București la televizor și ia apucăturile personajului care face schimbări din lojă și să nu mai spună că nu e adevărat, pentru că suporterii știu, și am citit pe site-uri că a făcut o schimbare din lojă. Are un idol la București, să-i trăiască, știe el despre cine este vorba. Faptul că a spus că a fost la unele meciuri… hai să-i spun eu unde trebuia să fie și nu l-am văzut: pe stradă, la începutul proiectului “Petrolul e al nostru”, la finala Cupei din 1995, unde dacă era mă vedea pe teren când s-a dat ultimul penalty și am ridicat primul Cupa, ca și căpitan al echipei, la Zagon, în liga a treia, cu suporterii, dacă nu știe unde e, se uită pe “Guagăl”, la Giurgiu, în peluza stadionului unde eu eram pe gard, sau la Strejnic în ultima perioadă, unde eu sunt cel care a promovat ultima oară echipa. Să nu mai spun că nu l-am văzut niciodată pe vechiul stadion, când s-a dărâmat, sau când s-a construit noul stadion. Eu eram până la 12, 1 noaptea pe șantier.

A venit un domn care își arogă merite de patron și își depășește condiția. S-a mai întâmplat de-a lungul timpului la Ploiești, dar au sfârșit în anonimatul de unde au venit cei care au făcut așa. Pe mine nu mă poate scoate din cărțile de istorie și din istoria Petrolul pentru că mi-am făcut istoria pe teren, pe bancă, fiind manager al Petrolului. Din păcate, dânsul este cel care aruncă cu noroi, eu n-am dat niciodată în Petrolul, am vorbit doar de yes-manii despre care toată lumea vorbește și pe care îi are pe lângă dânsul și dacă vorbește despre trădare, probabil că a fost acum vreo 15 ani pe stadion când un yes-man din conducere a jucat vreo 14 meciuri la Dinamo, a dat un singur gol la Dinamo, moment în care echipa Petrolul a retrogradat și a pupat stema echipei la care juca în tricou alb-roșu. Aia e trădare! Nu faptul că pe mine m-au vândut, la Steaua, pe bani…

Dacă până acum n-am vorbit despre ce se întâmplă la Petrolul, de acum încolo voi monitoriza foarte atent activitatea pentru că este clubul la care am fost de la copil de mingii pe vechiul Ilie Oană, până la căpitanul echipei și managerul clubului. Nu-mi poate interzice nimeni să vorbesc și să spun adevărul, dacă pe unii îi deranjează adevărul e strict problema lor.

Dacă domnul despre care până acum nu se știa nimic și a apărut așa din neant și se dă patron pe banii altora își permite să vorbească despre mine, de aici încolo voi vorbi și eu despre dânsul, nu numai în presa locală, ci și în cea centrală. De aici încolo îl anunț că eu sunt invitat săptămânal în presa centrală și îl voi face cunoscut și acolo. Să stea cu yes-manii care sunt lângă el și să nu mai dea telefoane din lojă ca liderul lui de la București, Gigi Becali!

Legenda vie a Petrolului care era cu el la masă, Mircea Dridea, m-a invitat de două ori să particip la acest proiect! Să înțeleg că îl conduce și pe Mircea Dridea și că acesta nu mai are nicio greutate?! Eu l-am refuzat frumos pe nea Mircea și i-am spus că am alte proiecte. Faptul că a făcut această conferință de presă după ce au făcut suporterii bannere pe stadion iar spune ceva.

Zvonurile din Ploiești spun că ei au venit (n.r.: Veolia) pentru că la anul se termină contractele pe care grupul le are cu Primăria și asta este o formă de presiune. Nu știu detalii, doar ce am auzit de la suporteri, se aude că de aceea a venit. Nu știu toate elementele, dar așa vorbesc suporterii, că se folosesc de ei pentru a pune presiune pe Consiliul Local pentru a fi prelungite contractele. Sper să nu fie zvonurile adevărate, pentru că Petrolul nu merită asta.

Telefonul pe care spune el că nu l-a dat… a trimis pe cineva din lojă să facă schimbarea despre care se vorbește. Degeaba arată telefonul că el nu a vorbit, cineva s-a dus din lojă la bancă.

Dacă tot e transparență să ne arate nouă, petroliștilor, un contract de sponsorizare între Veolia și Asociația Petrolul 52, pentru că se zvonește că toate sponsorizările sunt făcute printr-o fundație căpușă, nu direct de către Veolia.

Dacă tot e transparență, eu ca petrolist îi cer lucrurile acestea: să ne spună dacă a trimis pe cineva de lângă el să facă schimbarea, nu să ne arate telefonul și dacă acest contract de sponsorizare este făcut de grupul Veolia sau de o fundație căpușă!”, a declarat Vivi Răchită pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here