Vivi Răchită se poartă ca un adevărat patron, cu drepturi depline, când vine vorba de stadionul “Ilie Oană”! El este, în realitate, cel care a interzis accesul fostelor glorii ale Petrolului pe stadion, deși aceștia solicitaseră să închirieze sala de conferințe pentru o întâlnire cu presa în data de 4 iulie.

Deși la momentul respectiv s-a zvonit că vinovat este directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, de vină este Vivi Răchită, care i-a spus lui Stoichiciu că “nu se poate” pentru că primarul Adrian Dobre nu și-a dat acordul. Iată cum au stat lucrurile în realitate:

Vineri, pe 1 iulie, fostele glorii ale Petrolului au depus o solicitare la CSM Ploiești (care administrează stadionul), pentru a închiria sala de conferințe lunea următoare. Cum la CSM nu exista un tarif prestabilit sau o procedură de închiriere a sălii, directorul CSM a redirecționat cererea către Primăria Ploiești. În aceeași zi, Vivi Răchită i-a transmis lui Cezar Stoichiciu că nu are voie să închirieze nimic până când nu își acordul primarul și că trebuie să aștepte ca Departamentul Juridic să decidă dacă sala poate fi închiriată. Deși oficial se aștepta răspuns de la Juridic, tot vineri, Răchită i-a trimis un mesaj lui Stoichiciu în care i-a transmis ironic și sec că cererea este respinsă. “Se rezolvă. Nu se poate”, este mesajul pe care Vivi Răchită i l-a trimis directorului CSM.

Luni, în ziua  conferinței, Cezar Stoichiciu a încercat încă o dată să rezolve problema fostelor glorii ale Petrolului și l-a sunat de mai multe ori pe Vivi Răchită, care îi spunea să nu le dea drumul în stadion până când nu primește acordul primarului. Stoichiciu a întrebat atunci de primarul Adrian Dobre, în speranța că acesta va rezolva problema și își va da acordul, dar Vivi Răchită i-a spus că primarul este plecat la o ședință la București și, prin urmare, nu își poate da acordul. Numai că Răchită știa încă de vineri că se va ajunge în această situație și că gloriile Petrolului vor rămâne pe dinafară, dovadă fiind mesajul pe care i l-a trimis lui Stoichiciu, că “nu se poate”.

Vivi Răchită a mințit cu nerușinare în toată aceasta situație, în care a lăsat impresia că este “stăpânul” stadionului. A interzis accesul gloriilor pe Ilie Oană, dar când a fost vorba ca el să facă o conferință de presă, acest lucru s-a putut fără nicio problemă. Cu două săptămâni înainte, pe 14 iunie, Vivi Răchită a ținut o conferință de presă la stadion, fără să ceară acordul Primăriei sau al Clubul Sportiv Municipal, s-a dus pur și simplu pe Ilie Oană și a ținut conferința, de la sine-putere.

Iată cum Vivi Răchită, după ce a distrus echipa Petrolul Ploiești, a dat-o pe mâna lui Daniel Capră și a încasat un salariu de 10.000 euro de la Primărie, în perioada când era antrenorul echipei, acum crează tensiuni între conducerea Primăriei Ploiești și conducerea CSM, prin minciunile sale și prin puterea pe care și-o atribuie singur.

Potrivit unor surse din Primărie, Vivi Răchită, pe baza convenției sale prin care este consilier al primarului pe probleme de sport, trebuie să se ocupe de două proiecte, Petrolul și sportul în școli. Nicidecum acesta nu are atribuții în ceea ce privește Clubul Sportiv Municipal sau accesul pe stadionul Ilie Oană. Așadar, rămâne întrebarea: cum de își permite Vivi Răchită să decidă cine intră pe stadion?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here