Vivi Răchită, omul care nu a făcut nimic pentru Petrolul, dar a luat sume colosale de bani de la bugetul local, revine în viața publică, cu girul PNL Ploiești, după ce primarul Adrian Dobre l-a numit consilier personal pe probleme de sport!
Este important de amintit, însă, cine este Vivi Răchită și ce tangențe a mai avut cu sportul ploieștean. În noiembrie 2011, Răchită antrena echipa de fotbal Petrolul Ploiești, iar pentru acest lucru câștiga 10.000 euro, de la Primăria Ploiești. Ironic sau nu, în aceeași perioadă, Răchită făcea scandal că jucătorul Cristi Vlad câștigase, cu tot cu prime, 50.000 euro, în doi ani de contract, bani pe care antrenorul “uitase” că el i-a luat de la Petrolul doar într-un singur sezon. De altfel, cât timp Petrolul Ploiești s-a aflat în divizia B, Răchită încasa lunar 5.000 euro și prime duble, fiind la acea vreme cel mai bine plătit antrenor din istoria Ligii a doua.
“Răchită venise la emisiune ca să-l acuze pe Cristi Vlad, cu probe, că, în doi ani de contract, a ridicat de la Petrolul, cu tot cu prime, aproape 50.000 de euro. După două zile, aveam să aflăm că Răchită ia de la club 10.000 de euro salariu lunar (deci efortul lunar al Primăriei e undeva la 16.000 de euro), plus 3.600 de euro primă la victorie. Așadar, în acest sezon doar, după 14 etape, Răchită a luat de la club, cash, peste 50.000 de euro. Din bani publici! Știți ce-i ăsta? Un salariu decent! Știți de ce? Pentru ca managerul să nu pună botul la vreo șpagă! Mai tare de-atât nu se poate!”, scria jurnalistul Dragoș Pătraru, pe blogul său, în noiembrie 2011.
Iată cum Vivi Răchită, omul care nu a făcut nimic bun pentru echipa Petrolul cât timp a încasat banii aceștia, ci doar l-a adus pe Daniel Capră și a distrus astfel echipa, se ocupă din nou de sport!
În plus, Vivi Răchită se află acum în spatele scandalului care îl vizează pe marele campion Cătălin Burlacu, pe același model al scandalului îl care l-a târât pe fotbalistul Cristi Vlad în trecut. Vivi Răchită, omul care încasa 10.000 euro pe lună, de la Primăria Ploiești, pentru că NU făcea nimic la echipa Petrolul, “latră” acum pentru salariul lui Cătălin Burlacu de la CSM Ploiești, care practică sport și care a adus Cupa la baschet la Ploiești. Burlacu încasează, ca președinte onorific al Secției de Baschet a CSM Ploiești și ca jucător, 8.000 dolari lunar, adică aproximativ 7.200 euro.

3 COMENTARII

 1. CSM ul in toata istoria lui nu a fost la nivelul atins in acest moment.Se vede ca acest domn Cezar care conduce instituția are mana buna si pricepere in management.
  A reușit sa umple din nou sala Olimpia prin succesul echipei de basket.Echipa de handbal feminin a primit întăriri pentru un nou sezon promițător.Medaliile la diverse sporturi sunt din ce in ce mai multe..
  Păcat ca la noi nu performanța si rezultatele primează ci dorința partidelor de a pune mana pe instituții.
  Răchita pe langa faptul ca încasa 10.000 euro/luna acum ceva ani de zile,a fost la un pas sa ducă si echipa la retrogradare,iar acum vrea sa își aducă anturajul in sportul ploieștean.
  Acest director nu ar trebui schimbat si ploieștenii care au văzut si au simțit performanța Csm ului din acest moment ar trebui uniți împotriva acestor tentative de distrugere a ceea ce a mai rămas ca simbol din sportul prahovean : Csm Ploiesti!

  • Poate ca csm are ceva performante dar primaria trebuia sa incerce salvarea Asesoft. Aceeasi primarie care nu a facut nimic nici pentru Petrom Ploiesti, echipa de volei care ar fi trebuit sa joace in Liga Campionilor la acea vreme. Fara suparare dar CSM nu va ajunge niciodata la performantele acestor echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here