Omul de afaceri Vlad Constantin, zis Șomerul, recidivează! După ce a amenințat și a încercat să intimideze redactorii Republika News, penalul Vlad Constantin jignește și jurnaliștii ziarului Incomod.

costin vlad incomodIeri, publicația noastră a preluat ancheta ziarului Telegrama despre polițiștii Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu, cei care alături de Șomerul încearcă să discrediteze lumea Justiției și jurnaliștii care au scris despre afacerile lor. Vlad Constantin a distribuit materialul pe pagina sa de Facebook, alături de următorul comentariu:

“IAR SUNTETI PROSTI, DESPRE MORȚI NUMAI DE BINE, DOMNUL NEGULESCU S-A SINUCIS, EU SUNT EXCLUS DE PE LISTA SUSPECȚILOR, AM FOST IN AREST LA DOMICILIU SI LA INSTANTA UNDE SUNT CAMERE DE LUAT VEDERI. SA FIE PRIMIT.”

Încă o dată iese la iveală tupeul penalului care jignește jurnaliștii care “îndrăznesc” să scrie despre practicile sale, pe baza documentelor oficiale. Vlad Constantin a fost acuzat de mai multe ilegalități, fiind trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DIICOT Ploiești și arestat într-unul al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Reamintim că Șomerul este “turnătorul de seviciu”, omul care l-a denunțat pe fostul deputat Mircea Roșca la DNA, și “s-a lansat” în lumea penalilor cu scandalul Tibi Oil, firmă din Câmpina pe care a deținut-o. Este cunoscut în zona Comarnic- Breaza – Azuga drept un om de afaceri care se ocupă cu afaceri cu produse petroliere, având mai multe benzinării în zona Valea Prahovei.

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată, în 2013, de către DIICOT Ploiești, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. La acea dată, procurorii l-au acuzat că a coordonat un grup infracțional organizat din care făceau parte alţi doi suspecţi și că, împreună, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria, prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România. Cei trei achiziționau de la rafinăriile din țară diferite tipuri de uleiuri, pe care le vindeau apoi ca benzină sau motorină prin intermediul unor societăți fantomă. Uleiurile erau vândute fictiv în Bulgaria și, fiind vorba de livrare intracomunitară, nu se plătea TVA.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Vlad Constantin.

Arestat în 2013 de Tribunalul Prahova la cererea DIICOT, Șomerul a stat aproximativ șase luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în control judiciar până pe data 2 noiembrie 2015. Dar problemele cu legea ale lui nu se termină aici. În noiembrie 2016 a fost din nou arestat preventiv de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un alt dosar, care avea ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ultraj.

Vlad Constantin a rămas în spatele gratiilor până în decembrie 2016, când a fost plasat în arest la domiciliu. În februarie 2017, Tribunalul Prahova a admis contestația acestuia și l-a plasat din nou sub control judiciar.

Luna aceasta, însă, instanța a decis că Șomerul a încălcat anumite prevederi impuse de controlul judiciar și l-au plasat în arest la domiciliu până pe data de 12 iunie 2017. În plus, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești au cerut din nou arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul acesta se află în faza de urmărire penală, astfel că până în prezent nu a fost trimis în judecată. Cât despre celălalt dosar, Șomerul așteaptă sentința, după ce a avut termen chiar vinerea trecută, 19 mai, dar dosarul a primit o nouă amânare, până pe 21 iunie.

În plus, ca o dovadă a informației că Șomerul dorește să atace persoanele de care aminteam mai sus, vine o înregistrare a unei discuții dintre acesta și Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești. În înregistrarea audio se aude cum Vlad Constantin îi spune lui Toader că vrea să-l ucidă pe procurorul Mircea Negulescu, cel care a zdruncinat lumea corupției din Prahova, printr-o amenințare fără precedent la adresa unui magistrat din partea unui cercetat penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here