fbpx
duminică, decembrie 10, 2023
spot_img

Vlad Cosma, amnezie parțială sau tertip de manipulare a cititorilor ziarului Incomod?!

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Vlad Cosma s-a arătat vizibil nemulțumit de articolul ”Deputatul Vlad Cosma încearcă să intimideze reporterii ziarului Incomod”.
Probabil Cosma a confundat redacția Incomod cu cei din gașca ”Ciocos” (Cio- Ciobanu, Cos- Cosma), gașcă responsabilă pe vremuri cu desenele tip grafitti de pe pereții blocurilor din Ploiești, pe care o conducea alături de actualul afacerist de succes Costin Ciobanu.
Deputatul a revenit cu un telefon și a negat cele afirmate anterior, precizând că ”poate nu s-a înțeles bine”. Deputatul a vorbit în șarade, recomandând reporterului Incomod să noteze declarația, dar și cum să scrie un update la știre. Așadar, vă prezentăm exact cuvintele spuse de deputat ”Hai să reformulăm și de data asta să ținem minte amândoi. Și faci un update la știre că e dreptul meu la replică și spunem așa. A fost o discuție prost înțeleasă, am spus în felul următor. Că îmi rezerv dreptul legal de a da în judecată pe oricine difuzează știri și informații false. Punct. Atât! (…) Hai să facem un update și să spui că am avut o discuție din care s-a înțeles tu ceva și eu altceva. Și acum ca să nu mai existe loc de interpretare mi-am notat cuvintele exacte pe care ți le-am spus. E bine? (…)Ca să nu existe această dezbatere am revenit cu un telefon ca să lămuresc situația. Și să îți spun exact cuvintele mele ca să nu apară cuvinte în plus pe care eu nu le-am rostit. OK. Aștept să văd rezultatul discuției noastre”.
În timp ce scriam acest update, Vlad Cosma a sunat iar reporterul Incomod precizând că nu a văzut completările. I s-a răspuns că lucrăm la acest articol.
Acest tertip de manipulare folosit de Vlad Cosma nu este un lucru neobișnuit de care un reporter experimentat nu s-a lovit în activitate de cel puțin câteva ori. De aceea, când intrăm în contact cu personaje a căror credibilitate este cel puțin îndoielnică, notăm declarațiile cuvânt cu cuvânt. Așa a fost și în cazul primei declarații date de Cosma, pe care v-o prezentăm integral. Precum veți observa, în a doua declarație dată lipsesc termenii ”ziarul Incomod o să primească un proces” sau ”în speța respectivă pot să îți fac ție un proces”.
Iată, așadar, prima declarație dată de Vlad Cosma, pe care a uitat-o, pe alocuri, în câteva minute.
-Voiam să îți iau un punct de vedere. A apărut în presa centrală informația…

-L-am dat la presa centrală. Nu l-ai văzut acolo, unde ai văzut și ce a apărut?

-Ba da, dar voiam și noi o declarație directă, să fim siguri că este cea…

- Reclamă -

-Pâi, eu nu cred că mint ăia.

-Da, dar știi cum e, fiecare redacție vrea declarația ei.

-Da, n-am altceva în plus.

- Reclamă -

-Deci tu dezminți această informație, nu ești denunțător.

-Nu că dezmint, am zis că este o informație falsă și cine o publică, de exemplu ziarul Incomod, o să primească un proces, dacă, în speța respectivă pot să îți fac ție un proces că ai publicat o informație falsă.

-Am înțeles. Bun. Bine, mersi frumos.

-Deci, pui, exact ăsta poți să fie punctul de vedere. Se publică informații false, iar toți cei care vor distribui aceste informații false în presă, îmi rezerv dreptul de a-i ataca în justiție, da?

- Reclamă -

-Am înțeles. Bine, Vlad, mersi.

Redacția Incomod își menține punctul de vedere, acela că deputatul PSD Vlad Cosma a încercat să intimideze reporterul Incomod. Reporterul nostru l-a sunat pe deputat pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la articolele apărute în presa centrală potrivit cărora Cosma este denunțător în cel mai nou dosar penal întocmit de DNA Ploiești lui Sebastian Ghiță și lui Victor Ponta. Vlad Cosma, înainte de a da declarația, a ținut să facă referire la două posibile procese, unul intentat ziarului, altul reporterului, deși informațiile acuzatoare apărute în presa centrală nu ne aparțin, deci nu există un motiv de proces. Din contră, dată fiind gravitatea acuzațiilor, l-am sunat pe Vlad Cosma pentru a ne oferi detalii pe care mai departe să le publicăm pentru o corectă informare a opiniei publice.
Nu înțelegem care a fost scopul apelurilor repetate date de Vlad Cosma. O explicație plauzibilă ar fi aceea că a uitat ce a declarat prima dată, suferind probabil de o formă de amnezie parțială. Or, dacă această variantă nu este corectă, ar însemna că Vlad Cosma a încercat să manipuleze cititorii ziarului Incomod, inducând ideea că noi am scrie neadevăruri, sau că am deforma declarațiile primite.
Articol redactat de Cătălin Stavri
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img