Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, a fost achitat, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu. Sentinţa este definitivă. Judecătorii de la Curtea supremă au apreciat că fapta pentru care Oprea a fost deferit justiției nu este prevăzută de lege ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Aceeaşi instanţa a achitat-o şi pe Beatrice Rădulescu, secretarul Primăriei Sinaia, deferită justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu, dar și pe judecătoarea Ruxandra Popescu, acuzată de luare de mită. Inițial, magistratul a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu suspendare. Temeiul achitării în cazul celor două a fost același ca și în cazul primarului.

Vă reamintim faptul că Oprea a fost trimis în judecată sub acuzația că a prejudiciat bugetul primăriei Sinaia cu 250 de mii de euro, iar judecătoarea că a primit o haină de blană de 500 de euro ca să dea o soluție favorabilă într-un dosar.

Vlad Oprea a fost suspendat din funcție timp de un an de zile. Chiar și așa a câstigat alegerile cu peste 60 la sută (5 iunie 2016). El nu a putut să depună juramantul în sediul Primăriei după câștigarea alegerilor pentru că avea interdicție să se apropie fizic de clădire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here