cet brazi termoficare prahova apa calda ploiesti
Primarul Ploieştiului reacţionează după ce actualul operator de termoficare a dat în judecată Primăria şi Consiliul Judeţean şi solicită plata subvenţiei pentru perioada mai-iunie. Edilul susţine c-au fost două probleme, una legată de lentoarea ADI Termo Prahova, care ar fi trebuit să verifice activitatea şi să dea “bunul de plată”, cealaltă legată de suspiciunea privind ilegalităţile din contract.

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, susţine că ADI Termo Prahova, la fel ca în alte situaţii, nu şi-a făcut datoria privind verificarea activităţii operatorului. El a amintit că, pe vremea vechiului operator, aceste verificări erau făcute de Regia Autonomă de Servicii Publice, însă acum atribuţiile au fost preluate de asociaţia creată de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Operatorul Termoficare Prahova a dat în judecată autorităţile şi refuză în continuare să pună în funcţiune cazanul 2 din CET Brazi

“ADI nu a pus bun de plată pe facturi. Noi le-am trimis facturile şi nu am primit niciun răspuns. Apare şi a doua problemă, cea legată de zona penală”, a declarat primarul, care a amintit că a depus o plângere penală, reclamând că ADI a introdus în contractul cu noul operator, în urma licitaţiei ţinute, clauze care nu fuseseră aprobate de Consiliul Local şi care au făcut ca municipalitatea să fie singura dintre cei doi membri ai asociaţiei care răspunde financiar.

VIDEO – Andrei Volosevici, despre situaţia termoficării: “Noi nu am greşit cu absolut nimic”

Răspunsul primarului vine în contextul în care Termoficare Prahova SA a dat în judecată Primăria şi Consiliul Judeţean, solicitând aproape 4,4 milioane de lei, reprezentând subvenţie pentru apa caldă furnizată din mai, de la preluarea contractului, şi până la finalul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here