locuinte libertatii

Blocurile de pe strada Libertății din Ploiești au fost o perioadă îndelungată un subiect sensibil pentru municipalitate. Lucrările la ansamblul de locuințe au început la finele anului 2007, însă au fost sistate în momentul în care constructorul a dat în judecată Primăria Ploiești, pe motiv că executivul local nu a fost de acord cu indexarea prețurilor. Ani de zile nu s-a mai bătut nici măcar un cui în șantierele abandonate, iar oamenii străzii și-au făcut adăpost acolo. În plus, cei care locuiesc în zonă reclamă că spațiul nu este îngrădit corespunzător și că oricând se poate produce o tragedie.

Anul trecut instanța a dat câștig de cauză municipalității, dar lucrările nu au reînceput până la acest moment, întrucât trebuia reluată întreaga procedură de alegere a unui constructor. Deși la finele anului trecut la nivelul Consiliului Local se discuta despre realizarea unei noi licitații pentru desemnarea unui constructor care să termine proiectul, la momentul actual primarul Adrian Dobre spune că înaintea acestui lucru se dorește realizarea unui acord cu Agenția Națională de Locuințe, care să finanțeze lucrările. În caz că ANL nu va fi de acord, de abia atunci lucrările vor fi terminate din bugetul local.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

“Suntem în discuții cu cei de la ANL, să vedem dacă ni se pot prelua structurile respective pe finanțare tip ANL. În momentul de față avem această discuție, iar dacă se va încununa cu succes vom merge pe această variantă, degrevând în felul acesta bugetul Consiliului Local. Dacă nu vom reuși, atunci va trebui să găsim resursele proprii, mai ales că acolo sunt și o parte din locuințe destinate cetățenilor care au stat în case retrocedate.”, a declarat pentru ziarul Incomod primarul Adrian Dobre.

1 COMENTARIU

  1. […] Blocurile de pe strada Libertății din Ploiești au fost o perioadă îndelungată un subiect sensibil pentru municipalitate. Lucrările la ansamblul de locuințe au început la finele anului 2007, însă au fost sistate în momentul în care constructorul a dat în judecată Primăria Ploiești, pe motiv că executivul local nu a citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here