După ce nu au participat la două ședințe pentru constituirea noului Consiliu Județean, liberalii prahoveni au venit la a treia strigare. Motivația lor de a nu participa la primele două ședințe a fot aceea că la votul viceprimarilor în Consiliul Local s-a votat cu votul ”la vedere” deși acesta era secret. Astfel, la ieșirea din cabina de vot unii consilieri locali arătau buletinul de vot reprezentanților alianței PSD,ALDE, PMP pentru a dovedi că nu au trădat.

Nici la votul pentru președintele Consiliului Județean Prahova lucrurile nu au stat altfel. Membrii PSD, ALDE și PMP au motivat că votul e secret doar în cabina de vot, după, cel care a votat putând să facă ce vrea cu votul după aceea.De altfel majoritatea în CJ a votat ca urna de vot să fie la masa prezidiului în timp ce cabina de vot era în partea opusă a sălii. Astfel, consilierii PSD, ALDE și PMP după ce ieșeau din cabina de vot arătau buletinul reprezentanților celor trei partide pentru a-i asigura că nimeni nu votează strâmb.

De altfel, cu toate că liberalii trebuiau să aibă 15 voturi, unul dintre voturi a fost anulat, PNL obținând doar 14 voturi.

Bogdan Toader a câștigat cu 22 de voturi, adică exact numărul de consilieri PSD, ALDE și PMP acest lucru dovedind că aleșii locali au votat disciplinat nimeni nefăcând nicio surpriză.

După votarea președintelui CJ, liberalii au părăsit ședința motivând că votul nu a fost secret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here