În plin sezon estival, a fost făcută publică lista hotelurilor şi a pensiunilor de pe litoral care primesc tichete de vacanţă.

Românii care primesc vouchere de vacanță pot plăti sejururi în toată țara la hoteluri și pensiuni turistice. Acesta este primul an în care tichetele de vacanță pot fi folosite inclusiv pentru plata taberelor școlare ale copiilor.

Agențiile de turism au emis lista hotelurilor de pe litoralul românesc în care românii îşi pot plăti sejurul cu ajutorul tichetelor de vacanţă primite de la angajatori (sursa romaniatv.net).

Constanța

Hotel Edmond
Hotel Florentina
Hotel Guci
Hotel Megalos
Imago

Mamaia

Hotel Central
Complex Condor
Hawaii
Hotel Aurora
Hotel Caraiman

Costineşti

Iunona
Ana Cris Guesthouse
Hoestel 99
Pensiunea Turistică Tineretul
Vila Aura

Eforie Sud

Boutique Citadel
Hostel Paradox
Hotel Ancora
Hotel Capitol
Hotel Excelsior

Vama Veche

Hotel Laguna
Hotel LA JOHN
Pensiunea Sara
Hotel Baz Art

Vouchere de vacanță pot fi folosite doar pentru vacanțe în România, pentru servicii de cazare de minim o noapte. Nu este permisă folosirea tichetelor de alte persoane în afara titularului.

Pachetul turistic complet se găseşte în agenţiile de turism licenţiate şi poate conţine, pe lângă cazare minim o noapte, şi servicii de masă, balneare, transport, programe turistice opţionale.

În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943,831 milioane de lei (190 de milioane de euro). Estimativ, pentru tot anul vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

ANAT reaminteşte că voucherele de vacanţă au determinat, de-a lungul timpului: reducerea evaziunii fiscale în turism, dublarea numărului de unităţi de cazare clasificate în ultimii 10 ani, refacerea forţei de muncă, consolidarea familiei, reducerea consumului de medicamente, reducerea concediilor medicale şi relansarea turismului intern, o condiţie şi pentru creşterea calităţii serviciilor în turismul de incoming.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here