Meteorologii au emis cod roșu de viscol în Prahova noaptea trecută, iar la altitudini de peste 1800 m rafalele de vânt au bătut cu peste 145-150 km/h. Probleme au fost, însă, și în zonele mai joase, iar pompierii militari au anunțat mai multe evenimente la care au intervenit din cauza vremii nefavorabile.

Prima intervenție a pompierilor a fost în Bușteni, cartier Poiana Țapului, pentru degajarea unui copac, a anunțat ISU Prahova.

Intensificările vântului au generat probleme la rețeaua electrică, iar noaptea trecută 574 de locuințe au rămas fără curent electric în zona Valea Doftanei, iar în Sinaia cinci.

Copaci au căzut din cauza vântului și în Sinaia, pe drumul dintre Cabana Dichiu și Cota 1000, dar și la Cheia, DN 1A.

Pompierii au mai intervenit pentru degajarea unui cort pe structură metalică în satul Ghighiu din comuna Bărcănești, pentru degajarea unui panou publicitar în Blejoi, pentru degajarea unor elemente de construcție din trei locuri din Ploiești.

Totodată, în Ploiești, un perete și o parte din acoperișul unei case de pe strada Găgeni au căzut, iar pompierii au intervenit pentru degajare, două persoane fiind evacuate din locuință și transportate la un centru de asistență socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here