24 de oameni au murit, în accidente rutiere care s-au produs în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Cel mai grav s-a produs în județul Bacău, duminică dimineață, cu un bilanț înfiorător: șapte morți, printre care doi minori, și cinci răniți, dintre care unul – un băiat de 15 ani, în stare criitică. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat în care prezintă bilanțul intervențiilor majore din weekend, pentru accidentele de pe șosele.

“24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 3 zile

*vineri, 23.07.2021: 9 persoane în județele AG-1, IS-1, NT-1, OT-1 și SB-5

*sâmbătă, 24.07.2021: 5 persoane în județele BV-3 și CV-2

*duminică, 25.07.2021: 10 persoane în județele BC-7, BH-2 și SB-1.

O misiune complexă a avut loc vineri, în județul Sibiu, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme și un autotren, la ieșire din municipiul Sibiu. La locul evenimentului au fost alocate 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de stingere, 1 terapie intensivă mobilă și 1 echipaj SMURD. În urma acestui accident 4 persoane și-au pierdut viața, din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite.

Un alt accident soldat cu multe victime a avut loc duminică în județul Bacău, pompierii fiind solicitați să intervină, în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 1 autoturism și 1 microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Tot în cursul zilei de duminică, o altă misiune soldată cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Biharia, între 2 autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, 2 dintre acestea și-au pierdut viața, celelalte fiind transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, se arată în comunicatul IGSU.

Luni dimineață, alți trei oameni au murit în urma unui accident rutier care s-a produs în județul Olt. Doi adulți și un minor și-au pierdut viața.

DETALII AICI: Încă un accident cumplit: Un minor și doi adulți au murit luni dimineață

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here