Zece adulți și patru copii din Satu Mare au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au consumat carne de porc. Medicii suspectează că pacienții suferă de trichineloză după ce carnea consumată a fost contaminată cu parazitul letal.

Mai multe familii din localitatea Bobicău au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare după ce au consumat carne de porc, suspectă de contaminare cu un parazit letal. Zece adulți și patru copii au fost transportați la Spitalul de Boli Contagioase în vederea efectuării unor teste suplimentare și acordarea tratamentului medical de specialitate.

Citește și Bărbat acuzat de tâlhărie şi viol căutat de polițiști. Ce vârstă are victima

”Pe parcursul nopții ambulantele serviciului nostru au transportat din UPU Satu Mare, pentru consult, la Spitalul de Boli Infectioase un număr de 14 persoane (4 copii si 10 adulti), toate suspicionate de trichineloză, urmare a consumului de carne de porc infestată”, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare.

Citește și  VIDEO – 13 frați și surori au fost TORTURAȚI, legați cu lanțuri și ÎNFOMETAȚI de propriii părinți

Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, în cursul anului trecut au fost efectuate 4.733 de examene trichineloscopice pentru porci tăiați în gospodării (majoritatea în luna decembrie) și la 47 de mistreți.

Au fost depistate 15 cazuri de trichineloză, cele mai multe, șase la număr, în Turț, dar și în Satu Mare – 3, Prilog, Agriș, Mădăras, Rătești, Negrești, Carei – câte un caz.

Citește și SONDAJ: Cum vi se par tarifele parcărilor publice?

sursa: vocea.biz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here