fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

Zece incendii weekend-ul trecut în Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Zece incendii s-au produs weekend-ul trecut în Prahova, anunță pompierii militari, care trag un semnal de alarmă cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia oamenii pentru a evita astfel de tragedii. O familie din Bărcănești a rămas sâmbătă fără acoperiș deasupra capului, după ce întreaga locuință a fost mistuită de flăcări.

ISU Prahova a emis bilanțul acțiunilor la care a intervenit în săptămâna trecută și o serie de recomandări pe care le redăm mai jos integral:

- Reclamă -

„În perioada 08 – 11 octombrie pompierii militari prahoveni au stins 10 incendii și au salvat o persoană aflată într-o situație de urgență. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie.

În perioada menționată, s-au înregistrat 155 misiuni din care 71 au fost intervenții în situații de urgență, 83 cazuri SMURD, precum și 19 acțiuni pentru protecția comunităților.
De asemenea, în saptămâna precedentă, 85 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 2 persoane și-au pierdut viața în urgențe medicale.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 10 accidente rutiere, 3 persoane fiind transportate de urgență la spital.

În săptămâna 04 -10 octombrie, Inspectorii de prevenire au derulat 11 controale preponderent la unitățile de învățământ din județ, unități de alimentație publică și comerț, sănătate și obiective cu risc. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 18 amenzi, în cuantum de 19.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 65 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 13 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 65 de sancţiuni, cuprinzând 47 avertismente și 18 amenzi.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 10 exerciţii de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, în caz de incendiu cu 261 participanți și 16 instruiri la operatori economici și localități cu 293 participanți.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 16 misiuni de recunoaştere în teren, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

- Reclamă -

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 06:06, un incendiu violent a cuprins o locuință din localitatea Bărcănești. Focul a pornit de la un reșou aflat într-un dormitor și s-a extins rapid la întrega gospodărie, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Pentru gestionarea operativă a evenimentului, au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești. Familia a rămas fără acoperiș deasupra capului, pentru că flăcările au mistuit întreaga locuință.

Acest tip de evenimente soldate cu pagube materiale și, din nefericire, în unele cazuri, cu pierderi de vieți omenești, pot fi evitate prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor:

• Apelați la personal specializat – coșari, pentru curățarea coșurilor de fum, întrucât obturarea coșurilor de fum continuă să fie cea mai des întâlnită cauză a incendiilor produse în locuințele românilor;
• Verificați și reparați coșurile de fum, deoarece, în multe cazuri, neetanșeitatea sistemului de evacuare a gazelor arse generează intoxicații cu monoxid de carbon și, anual, zeci de persoane au de suferit;
• Aparatele de gătit nu trebuie folosite pentru încălzirea locuinței. Acestea trebuie utilizate potrivit destinației de bază și supravegheate permanent, pe parcursul folosirii lor;
• Lucrările de verificare și reparare a instalațiilor electrice se execută doar cu personal autorizat. Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecțiuni (contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate) să fie înlocuite imediat, iar remedierea acestora să se facă fără improvizații;
• Pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în instalațiile interioare de utilizare, precum și a detectoarelor de incendiu.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Sindicaliștii din TCE amenință cu greva generală. Transportul în comun din Ploiești se va opri

Situație tensionată la societatea Transport Călători Expres din Ploiești. De luni de zile sindicatul negociază cu cei din conducere,...
Sari la conținut