Prefectura Prahova a emis marți un comunicat de presă în care a anunțat faptul că până la ora 13.30, din cele 10.569 de doze de vaccin anti-Covid sosite în Prahova, 7.167 au fost consumate, iar alte 3.392 sunt în curs de administrare personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii.

Totodată, a fost anunțat și faptul că zece vaccinuri au fost pierdute.
“Până în prezent, au fost zece vaccinuri pierdute (1 – la Spitalul Voila, 1-la Spitalul Județean de Urgență Ploiești  – sediu Boldescu, 8 – Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești. Acestea au intrat în totalul dozelor raportate ca fiind consumate)”, a mai precizat Prefectura.

Legat de acest aspect, autoritățile au explicat faptul că din fiecare doză se administrează câte șase vaccinuri, iar cele pierdute proveneau din diferite doze.
Pierderea lor a fost cauzată fie de faptul că n-au fost folosite la timp, în intervalul a maxim șase ore de la deschiderea dozei, sau că nu au fost efectuate corect. De altfel, astfel de pierderi sunt înregistrate în toată țara.

Tot până astăzi, din totalul persoanelor vaccinate, doar în cinci cazuri au fost înregistrate reacții alergice apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech. Cel mai recent caz a fost înregistrat astăzi, la Spitalul Municipal Câmpina.

Pacienta este una dintre beneficiarele înscrise în cea de-a doua etapă. Aceasta a avut o senzație de amorțeală la nivelul brațului și durere în locul vaccinării și a fost monitorizată de medicul epidemiolog, dar nu a avut nevoie de internare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here