Procurorii au estimate un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei în dosarul privind furtul de mâncare din creșele ploieștene. La percheziții, anchetatorii au găsit sume impresionante de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Prahova.

Potrivit sursei citate, angajatele creșelor au furat din mâncarea plătită de părinții copiilor din anul 2017.

”La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, delegați în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziții la sediul a 7 instituții publice și la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu”, se arată în comunicatul remis presei la trei zile de la efectuarea perchezițiilor

26 de persoane au fost conduse la sediul unității de parchet în vedere audierilor, arată sursa citată.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, șase persoane având calitatea de administrator a unor instituții publice și o persoană având calitatea de director și-ar fi însușit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor, dar și produse pentru igienizarea spațiilor unde se desfășurau activitățile antepreșcolare, se arată în comunicat.

De asemenea, în aceeași perioadă una dintre persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât și bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora și totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creșă.

În urma perchezițiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracțională, dar și 28.105 euro și 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei, susțin procurorii.

Vă recomandăm să citiți și:

www.ziarulincomod.ro/cine-este-directoarea-retinuta-dupa-perchezitiile-la-cresele-din-ploiesti-alte-patru-persoane-au-fost-retinute/

www.ziarulincomod.ro/sefa-creselor-din-ploiesti-fost-arestata-preventiv-dosarul-furtului-din-mancarea-copiilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here