mineri

mineriCel puțin 70 de mineri de la Tehomir sunt blocați în subteran după ce au aflat de disponbilizarea a 2000 de angajați. Minerii de la Tehomir se alătură protestului din fața CEO unde 12 mineri sunt în greva foamei.

Şaptezeci de mineri s-au blocat în subteran la Tehomir, spun surse din CE Oltenia. Ei sunt nemulţumiţi că vor fi daţi afară cu salarii compensatorii de 3.000 de lei. Cel puţin 25 dintre aceştia au încetat munca, iar muncitorii care urmează să intre în mină la următorul schimb au anunţat că se vor bloca şi ei în subteran.

De asemenea, în faţa CE Oltenia sunt 14 persoane care se află în greva foamei. La faţa locului a venit şi o ambulanţă cu medic pentru a verifica starea de sănătate a protestatarilor.

Între timp, la sediul Complexul Energetic Oltenia au avut loc discuţii privind soluţionarea situaţiei, însă discuţiile s-au aprins, iar doi lideri sindicalişti s-au luat la bătăie, împărţindu-şi pumni şi picioare. La faţa locului a sosit şi un echipaj de poliţie care a aplanat conflictul, informează România TV.

Complexul Energetic Oltenia a notificat recent Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj cu privire la disponibilizarea a 2.133 de persoane de la 1 iunie. Sindicatele din CEO nu au avut încă discuţii cu administraţia privind planul de restructurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here