fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Zeci de oameni în stradă, după un „fenomen al naturii” pe care autoritățile nu și-l pot explica

Citește Și

- Reclamă -

alunecari de teren - Ziarul INCOMODSinistraţii din comuna Răcăciuni, din Bacău, rămaşi pe drumuri în urma unei alunecări de teren, s-au întors la casele lor pentru a mai salva din lucruri.

Chiar dacă pământul nu se mai mişcă cu aceeaşi viteză ca acum două zile, zona nu este sigură. După ce au dormit două nopţi pe la rude, oamenii aşteaptă să se mute în containerele promise de autorităţi. Însoţiţi de jandarmi şi pompieri, localnicii abia au avut puterea să împacheteze puţinele lucruri care le-au mai rămas. O familie a reuşit să salveze doar două dulapuri, un pat, câteva haine şi câteva cărţi. Restul lucrurilor sunt în casă şi nu se pot atinge de ele pentru că pereţii încă se mai mişcă.

„A rămas o amintire tristă şi poza o mai avem, restul dispar toate. Nu se poate intra acolo, vedem ce se întâmplă, scoatem restul, apoi dăm cu buldozerul şi zicem că n-a mai fost casă aici”, a spus o localnică. Sinistraţii împachetează tot ce pot. Unii au luat până şi țiglele de pe casă, iar alţii caută prin curte mâncarea pentru animale. „Scoatem porumbul din coşer ca să ne mutăm, de salvat am mai salvat haine, şifoniere ce s-a putut, e dezastru. Provizoriu am găsit o casă unde am depozitat totul”, a spus Amneza Feer, localnică. 

- Reclamă -

Dezastrul s-a produs, după ce dealul din apropierea caselor s-a rupt în două.Autorităţile locale încearcă să găsească o explicaţie pentru acest fenomen, în condiţiile în care în zonă nu s-a mai întâmplat ca pământul să plece la vale. „Uitaţi-vă ce este în jur, efectiv s-a rupt un deal în două, culmea este că s-a despărţit, a rămas platoul din mijloc, s-a prăbuşit şi s-a descărcat către sat, este un dezastru, nu s-a mai întâlnit şi nici nu am mai avut asemenea accidente naturale în zonă”, a spus Lucian Cheţa, primar comuna Răcăciuni. 

Iar zona este în continuare periculoasă pentru cetăţeni. Aproape 700 de oameni nu au curent electric, iar drumul care traversează comuna este impracticabil pe o distanţă de doi kilometri.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut