Peste 60.000 de lei au reușit să fure, cu ajutorul unor carduri clonate, trei bulgari care au dat atacul la ATM-urile unor bănci din Ploiești, exact la sfârșitul anului trecut, atunci când oamenii și-au primit salariile și primele de sărbători.

Dimitar Ivanov, Dimitar Bonev și Adelina Kurteva au fost prinși în flagrant de polițiști, arestați, iar acum și-au primit pedepsele, câte patru ani și cinci luni cei doi bărbați și doi ani și cinci luni, femeia. Sentința nu este una definitivă, așa că va putea fi atacată la Curtea de Apel Ploiești. Cei trei bulgari se află în arest încă de la sfârșitul anului trecut și acolo vor rămâne până ce sentința va fi una definitivă.

Ivanov, Bonev și Kurteva aveau o tehnică de furt care le-a permis să strângă o sumă destul de mare într-un timp foarte scurt. Sustrăgeau de la o singură persoană doar câteva sute de lei, tocmai pentru ca victima să nu-și dea seama imediat că îi lipsesc bani. Totuși bulgarii nu s-au mulțumit cu puțin, astfel că în câteva săptămâni au reușit să strângă peste 60.000 de lei pentru că au atacat zeci de conturi. Din fericire, persoanele păgubite au fost despăgubite, conform legii, de băncile unde își păstrau banii, iar acum băncile urmează să recupereze prejudiciul de la cei trei bulgari. Pentru aceasta, instanța a decis să pună sechestru asigurător pe mașina de lux cu care hoții s-au deplasat în România, un Audi A6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here