Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a avertizat că Rusia pregătește un atac de amploare asupra orașului Odesa. Într-o înregistrare video, Zelenski a numit aceste planuri o crimă istorică, relatează UNN.

„Se pregătesc să bombardeze Odesa. Rușii au venit întotdeauna la Odesa, au simțit întotdeauna aici doar căldură și sinceritate. Și acum ce? Bombe împotriva Odesei, artilerie împotriva Odesei, rachete împotriva Odesei. Va fi o crimă de război, va fi o crimă istorică”, a spus Zelensky.

În același discurs, el a amintit că militarii ruși, cei care au fost luați prizonieri în Ucraina, au început să vorbească despre misiunile lor, subliniază Radio Ucraina Liberă, însă sunt tratați bine.

„Cu toate acestea, tratăm prizonierii conform Convenției de la Geneva. Cu toate acestea, rachetele noastre nu cad asupra țintelor civile din Rusia sau Belarus, de unde rachete, coloane de echipamente și avioane zboară pe teritoriul nostru în fiecare zi. Împotriva oamenilor pașnici, împotriva orașelor pașnice”, a mai spus Zelenski.

El a anunțat crearea a patru fonduri pentru reconstrucția postbelică a Ucrainei: un fond pentru restaurarea proprietăților și infrastructurii distruse, Fondul pentru Redresare și Transformare Economică, Fondul de rambursare al datoriei publice și  un fond de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii.

„Și există mult mai multe programe pentru a sprijini oamenii noștri, eroii care luptă pentru statul nostru, iar acesta este doar începutul”, a mai spus Zelenski.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here