Zeci de civili au fost răniți sau au murit în urma atacului de la Harkov, iar președintele Ucrainei a descris bombardamentul ca fiind o crimp de război. Luni au murit nouă persoane, dintre care trei copii, după ce presupuse bombe cu dispersie au fost trase de ruși în clădiri rezidențiale din cel de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, transmite BBC.

În comentariile făcute înainte de cea mai recentă lovitură din centrul Harkivului, Volodymyr Zelensky a spus că au existat relatări ale martorilor oculari despre civili care au fost vizați în mod deliberat.

„Forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkovului cu artileria cu reacție”, a spus Zelensky în timpul unei ieșiri de luni noaptea adresată poporului ucrainean.

„A fost în mod clar o crimă de război. Oraș pașnic. Zone rezidențiale pașnice. Fără facilități militare. Zeci de înregistrări ale martorilor oculari demonstrează că nu a fost o singură salvă falsă, ci distrugerea deliberată a oamenilor. Rușii știau unde trag”.

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a deschis o anchetă cu privire la invazia Rusiei, după ce a declarat că există „indicii rezonabile” pentru a crede că în Ucraina au fost comise crime de război sau crime împotriva umanității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here