Elena Udrea așteaptă astăzi decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind recursul în casație, ultima cale de atac a sentinței de 6 ani pe care trebuie să o execute, în dosarul Gala Bute.

Udrea a fost deja extrădată din Bulgaria și adusă la penitenciarul pentru femei Târgșor,ul Nou, Prahova.

Și Sorin Oprescu așteaptă o decizie privind anularea condamnării de 10 ani şi opt luni de închisoare. Tribunalul București va da pronunțarea în acțiunea de contestație la executare depusă de avocații fostului edil.

Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit cinci ani și patru luni de închisoare. Sentința din 13 mai a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara cu destinaţia Grecia. De altfel, Oprescu a fost reţinut în Grecia la trei zile după condamnarea definitivă.

El a fost arestat în primă instanţă, însă Curtea de Apel din Atena a considerat că, până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate. Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună, pe data de 5, respectiv 16.

Până pe 10 iulie, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here