Ziua de marți, 3 august, a fost una neagră pe șoselele din România, unde 11 oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere grave. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un raport referitor la tragediile care au avut loc pe drumurile din țară ieri, pe care îl redăm mai jos integral:

“În cursul zilei de ieri, 03 august, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în cazul a 10 accidente rutiere, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale mașinilor implicate. În ciuda eforturilor salvatorilor, 11 persoane și-au pierdut viața (3 persoane în TM, 2 persoane în BV, 2 persoane în GR, 2 persoane în IL, 2 persoane în AR).

❗Una dintre intervențiile soldate cu victime a avut loc în județul Giurgiu, unde pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între 1 autoturism și 1 autocamion, pe A1, km 26, pe sensul de mers Pitești – București. Salvatorii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locul evenimentului unde au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 6 victime. Din cauza impactului puternic, 2 persoane și-au pierdut viața pe loc, celelalte 4 persoane implicate în evenimentul rutier, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

❗O altă misiune similară a avut loc în judetul Timiș, salvatorii au intervenit la un accident rutier, produs între 1 autotren și 4 autoturisme, pe DJ 592, pe raza localității Albina. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 7 victime. Din nefericire 3 ocupanți ai autovehiculelor și-au pierdut viața, 2 persoane au fost asistate medical la fața locului, iar alte 2 persoane au fost transportate la spital.

❗De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care a fost implicate 1 tir și 1 autoturism. De urgență s-au deplasat la locul accidentului 2 mașini de descarcerare, care au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime. În ciuda eforturilor depuse de pompieri 2 persoane și-au pierdut viața din cauza leziunilor suferite, iar cea de-a 3 victimă a fost transportată la spital.

În afara acestor situații, în ultimele 24 de ore, 1.266 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (278 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (54 cazuri) și Cluj (51 cazuri). Totodată, colegii noștri au acționat și pentru stingerea a 174 de incendii, precum și pentru gestionarea a 209 misiuni de protecție a comunităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (5); 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase, în județul Bacău.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here