Ziua Naţională va fi sărbătorită la Ploieşti cu paradă militară şi multă mâncare, dar fără băutură alcoolică, aşa cum se obişnuia în alţi ani. 3000 de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi servite ploieştenilor care vor fi prezenţi la activitaţile organizate pentru această zi în parcul Mihai Viteazul. Autorităţile spun că au şi alte surprize.

Va avea loc o defilare la care vor participa cadre militare din Armata Română, jandarmi, reprezentanți ai Poliției Locale Ploiești și ai Poliției Române. Ploieștenii vor putea urmări și un spectacol al orchestrei folclorice a Filarmonicii, în cadrul căruia vor fi premiate persoane sau membrii ai familiilor celor care au participat la evenimentele din 1918, din Al Doilea Război Mondial sau la alte evenimente istorice.

Sursa: www.republikanews.ro

2 COMENTARII

  1. Traiasca “1 decembrie 1918”! ziua in care am devenit Romani, nu rom cum scrie in CI.Poate ar fi bine sa fim notati ca “rou” la cetatenie de la Roumanie. Sarbatorirea Zilei Nationale in fiecare capitala de judet, probabil si in orase ale ROMANIEI este o mascarada si are ca menire tinerea de discursuri inutile ale unor potetati locali (gen mircea cosma- toata admiratia pt. fundatia “Mihai Viteazul”, cezar liviu radu ionescu si multi alti penali) pensionari, jurnalisti, sefi de institutii locale, lideri de sindicat aserviti etc. Se consuma resurse financiare si materiale importante cu o parodie de demonstratie militara inutila la nivel local. Din banii cheltuiti in acest fel ar fi mai bine sa se acorde premiei pentru veteranii de razboi(nu si pentru asa zisii “revolutionari- ce revolutie a fost iin Ploiesti???!!!). Este o parere personala. Mentionez ca nu sunt membru al vreunui partid politic actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here