Zoia Staicu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești (RASP), după publicarea articolului în care am precizat că și-a mărit salariul cu 11% a avut un derapaj la adresa jurnalistei care o contactase încă de pe 2 noiembrie pentru a-și exprima punctul de vedere.

Concret, Zoia Staicu, a transmis următorul mesaj: “Dacă erați corectă, spuneati că am majorat și salariile tuturor angajaților cu 11%, conform Contractului Colectiv de Muncă. De aia nu vă răspund, că nu sunteți corectă”.

Informația primită de reporterii noștri încă de la sfârșitul lunii octombrie făcea referire la această majorare salarială, ascunsă de Zoia Staicu pentru a nu afla jurnaliștii și implicit opinia publică, întrucât în timp ce administrația locală nu are bani, informația cu mărirea salariilor ar aduce atingere imaginii instituției, dar și Partidului Național Liberal care a pus-o pe Zoia Staicu pe această funcție plătită din bani publici.

Surse din RASP au mai declarat că Staicu se comportă ca și cum instituția publică îi aparține, menționând că ”are spatele asigurat de Roberta Anastase și Iulian Dumitrescu, președinții PNL Ploiești, respectiv PNL Prahova”. Informația aceasta nu a fost publicată în lipsa unor dovezi clare în acest sens așa că reporterii s-au focusat pe mărirea salariului.
Această hotărâre a Consiliului de Administrație nu a fost publicată pe site-ul RASP, fapt care a îngreunat verificările reporterilor noștri.

De aceea am contactat-o pe Zoia Staicu pentru un punct de vedere pe 2 noiembrie, dar aceasta nu a răspuns.

Astăzi, 16 noiembrie, am primit alte confirmări, dar numai în ceea ce o privește pe Zoia Staicu, dar și că hotărârea respectivă a Consiliului de Administrație este ținută la secret, fapt pentru care am întrebat-o din nou pe Zoia Staicu, de data aceasta punctual în ceea ce o privește, dacă a propus această mărire.

Nici de data aceasta nu a răspuns, iar după mai bine de patru ore de la publicarea articolului a reacționat cu acest derapaj la adresa jurnalistului Incomod.

Îi reamintim că funcția sa este plătită din bani publici și că este obligată prin lege să furnizeze public aceste informații pentru ploieștenii care din taxele și impozitele lor îi plătesc salariul. Vorbim de un salariu lunar net care depășește 10.000 lei, adică 2.000 euro.
Zoia Staicu este o persoană abonată la bani publici de mai mulți ani de zile (nu detaliem că și rudele ei apropiate lucrează tot la stat, pe bani publici, cei interesați pot găsi informațiile la o simplă căutare pe google). În 2012 lucra la Poliția Locală Ploiești și s-a transferat la RASP.

Reporterii noștri vor solicita oficial RASP să ne pună la dispoziție hotărârea Consiliului de Administrație prin care s-a decis această mărire salarială cu 11% din taxele și impozitele ploieștenilor și o vom publica în momentul în care o vom primi.

Mai jos vedeți printscreen de pe site-ul RASP, unde se observă că ultima hotărâre CA publicată este din luna septembrie, și mesajele pe care jurnalistul Incomod i le-a trimis, dar și reacția Zoiei Staicu după publicarea articolului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here