Zoia Staicu, actualul director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, ia un salariu cu 25% mai mare decât încasa fostul director Raul Petrescu. În timp ce, potrivit unor surse din cadrul RASP, Zoia Staicu “face pe fata bună” și spune tuturor că a renunțat la prima de 5.000 de euro pe care o încasa Petrescu, în realitate Zoia Staicu a avut grijă ca, la final de an, să încaseze mai mulți bani decât fostul director cu tot cu primă și, în plus, fără a fi condiționată să facă niciun fel de performanță la conducerea Regiei.

Fostul director al RASP, Raul Petrescu, încasa un salariu de 13.800 lei brut (aproximativ 8.000 lei net) lunar, la care se adăuga prima pentru atingerea indicatorilor de performanță, de aproximativ 24.000 lei. Astfel, într-un an de zile, Raul Petrescu încasa din postura de director al RASP aproximativ 189.600 lei, BRUT.

Potrivit surselor oficiale din cadrul RASP, Zoia Staicu a semnat un contract de mandat prin care încasează lunar 10.500 lei net. De altfel, în contract nici măcar nu este trecută suma brută, iar sursele noastre spun că intenționat a fost redactat astfel contractul pentru ca salariul încasat de Zoia Staicu să pară mai mic decât al lui Raul Petrescu.

Potrivit simulatoarelor de pe internet, un salariu net de 10.500 lei înseamnă aproximativ 18.000 lei brut, ceea ce înseamnă că într-un an de zile venitul încasat de Zoia Staicu de la Regie se ridică la aproximativ 216.000 lei, bani publici.

Iată cum în timp ce susține pe holurile instituției că a renunțat la prima pe care o lua Raul Petrescu, în realitate Zoia Staicu și-a inclus-o în salariu și chiar “a mai pus ceva peste”, fără a mai fi condiționată să atingă indicatorii de performanță de care aminteam mai sus.

De altfel, și anterior postului de director al RASP Ploiești, Zoia Staicu a lucrat tot “la stat”, încasând tot bani publici. În trecut a lucrat la Poliția Locală Ploiești, până în 2012, când s-a transferat la RASP pe postul de șef birou dispecerat, funcție pe care o perioadă a deținut-o în paralel cu calitatea de consilier local (2016-2020).

Mai mult decât atât, în timp ce avea funcția de șef birou în cadrul RASP, întâmplător sau nu, s-a împrietenit cu directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță, prietenie confirmată de mai mulți apropiați ai celor doi. Tot ca o confirmare a prieteniei celor doi vine și faptul că în trecut fiica Zoiei Staicu a fost angajată fix la Rosal.

În prezent, nimeni nu pare să observe niciun fel de incompatibilitate sau problemă cu această situație. Reamintim că rolul RASP este acela de a verifica activitatea Rosal, de a confirma dacă serviciile sunt în realitate prestate pentru ca facturile să fie emise. Însă, se pune întrebarea: oare cât de “atent” verifică RASP serviciile prestate de Rosal, cât timp directorii celor două entități sunt legați de o veche prietenie, dar și de posibile favoruri, dacă ne raportăm la fiica Zoiei Staicu care a fost angajată de Cătălin Ioniță la Rosal?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here