fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

Ce amendă a primit rafinăria care a gazat miercuri Ploieștiul cu hidrogen sulfurat

Citește Și

- Reclamă -
Miercuri, limimita maximă admisă la hidrogen sulfurat a fost depășită de aproape 15 ori. Potrivit unui anunț făcut de Prefectura Prahova, rafinăria Lukoil a fost amendată cu suma de 100 de mii de lei. 

Garda a Mediu a constatat că emisia de gaze a survenit în urma unei proceduri de schimbare a traseului gazelor de la un coș, la cel nou construit.

Comunicatul Prefecturii Prahova: 

- Reclamă -

În urma adresei înaintată de Instituția Prefectului Prahova către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova (GNM-CJP), prin care a fost solicitat un control privind sursa disconfortului olfactiv, înregistrat în data de 2 septembrie 2020, la nivelul municipiului Ploiești și zonelor învecinate, reprezentanții GNM-CJP au transmis următoarele:

„Din cauza faptului că disconfortul olfactiv a fost apreciat ca fiind emisie industrială, echipa de permanență din cadrul GNM-CJ Prahova a verificat toate stațiile de monitorizare a emisiilor, ce aparțin rafinăriilor din municipiul Ploiești, și a constatat că la stația de monitorizare din zona Laguna, ce aparține Petrotel-Lukoil SA, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat era depășit în intervalul orar 06.30-07.00, drept pentru care s-a procedat la verificarea societății mai sus menționate.

În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele:

- Reclamă -

Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» și, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalația DGRS (Desulfurare Gaze și Recuperare Sulf) de pe vechiul coș pe cel nou, conform programului investițional. În timpul operației, pe o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condițiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, față de valoarea limită admisă de 15ug/mc.

Au fost luate măsuri imediate de reducere a emisiilor prin oprirea instalațiilor HPM (Hidrofinare Petrol-Motorină), Cocsare și Cracare Catalitică. De asemenea, a fost mărit debitul de gaze combustibile la piloții faclei pentru a arde urmele de hidrogen sulfurat. Conform datelor de pe stațiile de monitorizate, de la ora 10.00, valorile înregistrate au revenit sub valorile limită admise.

Societatea a fost sancționată cu amendă, în valoare de 100.000 lei, conform Legii 278/2013 privind emisiile industriale“.

 

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Asta meritati , ploiesteni inconstienti si iresponsabili .
    Vreti sa aveti locuri de munca si salariile grase de la societatea asta ? Suportati .
    Nu vreti ? Demisionati toti in aceeasi secunda .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Institutul Geologic al României va face foraje la Slănic. Încearcă să identifice sursa surpării din zona centrală

Situația de urgență de la Slănic nu este încă rezolvată. Începând de mâine, specialiști din cadrul Institutului Geologic al...
Sari la conținut