fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

La ce firmă din Prahova urmau să ajungă cele 50 de containere cu gunoaie importate din Germania

Citește Și

- Reclamă -

Autoritățile au descoperit săptămâna trecută 50 de containere de deșeuri nereciclabile în Portul Agigea. Acestea urmau să ajungă la o firmă din Prahova, a anunțat Garda de Mediu pe facebook. 

Potrivit libertatea.ro, deșeurile urmau să ajungă la Otodix SRL, o societatea din satul Zalhanaua, comuna Târgșoru Vechi, firmă cu vechime de 17 ani în reciclarea gunoaielor sortate, administrată și deținută de Sorin George Păduraru.

- Reclamă -

Deșeurile descoperite în județul Constanța sunt 50 de containere pline cu tocătură de materiale electronice și electrocasnice, care nu pot fi valorificate.

Potrivit sursei citate, Otodix SRL are două puncte de lucru, dintre care unul este un centru de reciclare din Blejoi, la nordul orașului Ploiești, chiar pe centura de nord a municipiului.

Pe site-ul Ghidul Primăriilor, compania se descrie ca fiind „o societate ce asigură servicii ecologice și colectarea deșeurilor metalice și nemetalice. Principalele domenii în care activează societatea sunt: reciclare DEEE (deșeuri electrice și electrocasnice, n.red.),  managementul deșeurilor nepericuloase, reciclare deșeuri feroase, hârtie și carton, anvelope uzate, sticlă, lemn, ulei alimentar”. În plus, conform Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor pentru județul Prahova, document aflat pe site-ul ANPM, Otodix este unul dintre operatorii economici autorizați să trateze mase plastice în județul Prahova.

- Reclamă -

Conform unui raport oferit de termene.ro, sursa citată mai scrie că Otodix importă următoarele: Mașini și aparate, echipamente electrice și părți ale acestora; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul, aparate de înregistrat sau de reprodus imagini și sunet de televiziune și părți și accesorii ale acestor aparate Materiale plastice și articole din material plastic; cauciuc și articole din cauciuc Metale comune și articole din metale comune Pastă din lemn sau din alte materiale fibroase celulozice; hârtie sau carton reciclabile (deșeuri și maculatură); hârtie și carton și articole din acestea

Țările de import sunt Bulgaria, China, Cipru, Germania, Grecia, Olanda și Turcia.  În ultimul an, atât în Portul Agigea, cât și terestru, în România au pătruns cantități mari de deșeuri din Italia, Anglia sau Germania, iar postul de televiziune France24 a denumit țara noastră „pubela Europei”.  Libertatea l-a contactat pe Sorin George Păduraru, administratorul firmei. Acesta a cerut întrebările pe e-mail, iar ziarul va publica răspunsurile sale atunci când vor fi disponibile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut