fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Razie pentru prinderea bicicliștilor beți. Recordul zilei la alcoolemie

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii din cadrul IPJ Prahova au efectiat controale, luni seară, pe raza comunei prahovene Gorgota, pentru depistarea bicicliștilor care circulă sub influența alcoolului. 

Recordul de alcoolemie la etilotest pentru un biciclist a fost de 1.61.

Alți patru bicicliști au fost prinși băuți bine, cu alcoolemie de 0.89 mg/l, 0.85 mg/l, 0.45mg/l și 0.42 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

- Reclamă -

„Pe data de 21 februarie, în intervalul orar 17:00-19:00, pe raza comunei Gorgota, pe DJ 101 E, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, împreună cu cei din cadrul Secției Rurale de Poliție Puchenii Mari, au desfășurat o altă acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere ce au drept cauză de producere abaterile săvârșite de către bicicliști.

În cadrul acțiunii au fost verificați 16 bicicliști, controlate 8 autovehicule, fiind legitimate și 24 de persoane.

Astfel au fost constatate 13 contravenții, dintre care, 5 au fost aplicate bicicliștilor care se deplasau pe bicicletă sub influența băuturilor alcoolice, fiind înregistrate în urma testărilor cu aparatul etilotest următoarele valori: 1.61 mg/l, 0.89 mg/l, 0.85 mg/l, 0.45mg/l și 0.42 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

- Reclamă -
REȚINEȚI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și pot atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.

Poliţiştii prahoveni recomandă tuturor participanților la trafic, fie că sunt conducători auto, pietoni sau că se deplasează cu alte mijloace de deplasare să manifeste prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, acordând o atenție sporită în trafic.

De asemenea, la data de 21 februarie a.c, în intervalele orare 09:00-11:00; 15:00-17:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului ce a avut drept obiectiv combaterea nerespectării dispozițiilor legale care reglementează acordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, precum și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni.

În acest context, au fost controlate aproximativ 40 de autovehicule, fiind constatate în total 26 de contravenții.

Cele mai multe dintre acestea, 17,  au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de pietoni, dar și 4 pentru neacordarea priorității de trecere acestora, ocazie cu care au fost reținute și 4 permise de conducere.

- Reclamă -

Valoarea tuturor sancțiunilor aplicate în cadrul celor două acțiuni depășește suma de 7.300 de lei”, a transmis IPJ Prahova.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut