fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Primăria Ploieşti riscă penalităţi şi arierate, după o nouă şedinţă boicotată de consilierii locali

Citește Și

- Reclamă -
Un proiect care propunea eşalonarea unei datorii recunoscute către Veolia Energie a fost amânat joi şi ignorat vineri de consilierii locali, ceea ce riscă să lase Primăria Ploieşti în situaţia de a pierde câteva milioane de lei.

Proiectul de eşalonare pe 11 luni a unei datorii de peste 48 de milioane de lei către fostul operator de termoficare, iniţiat de primarul Volosevici, a fost prorogat joi, când a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local, după ce a avut un raport nefavorabil din partea şefului Direcţiei Economice a Primăriei. Primarul Andrei Volosevici a convocat o şedinţă extraordinară vineri, special pentru acest subiect, însă aceasta nu s-a putut ţine, din lipsă de cvorum.

Conducerea Primăriei reclamă că lipsa unui acord de eşalonare riscă să afecteze bugetul din două direcţii. Pe de o parte, semnarea protocolului ar fi scutit municipalitatea de penalităţi către operator, Veolia Energie angajându-se să perceapă doar datoria de bază şi să renunţe la aşa-zisele accesorii, câtă vreme Primăria îşi plătea ratele la timp. Pe de altă parte, primarul a avertizat că de la 1 aprilie sumele datorate către fostul operator, în lipsa unei eşalonări, ar fi considerate arierate, ceea ce ar aduce penalizări la viitoarele repartizări de cote de la bugetul de stat.

- Reclamă -

Preşedintele de şedinţă din Consiliul Local, consilierul liberal Valentin Marcu, a explicat vineri, înainte de a constata lipsa cvorumului, că la proiectul de hotărâre nu a fost ataşat un „acord expres al Veoliei pentru acest acord de eşalonare”, anunţând că săptămâna viitoare va fi iniţiat un nou proiect prin care să fie creată o comisie formată din consilieri şi din specialişti din cadrul Primăriei.

Primăria Ploieşti cere eşalonarea unei datorii de aproape 10 milioane de euro către Veolia

- Reclamă -

„Este oricând binevenită o comisie, dar asta înseamnă în continuare că din momentul acesta suntem pasibili de penalităţi de 8 milioane şi pierdem 2,4 milioane. Că peste o lună, două, trei, cinci, o să terminaţi raportul, tot ce înseamnă IVG şi restul sunt nişte lucruri care sunt foarte clar specificate. Nu ar fi prima oară când, urmare a activităţii proaste a doamnei director Economic, se opresc nişte lucruri”, a comentat primarul Andrei Volosevici. Totodată, administratorul public al municipiului, Simona Albu, a precizat că există acordul din partea Veolia Energie pentru această eşalonare şi că protocolul anexat la proiectul de hotărâre a venit la propunerea fostului operator.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Paul Phillipe al României a fost depistat într-un resort din Malta

Paul Phillipe al României a fost depistat într-un resort din Malta, în urma activităților de cooperare dintre Poliția Română...
Sari la conținut