fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Cum și-au mărit salariile un primar și un viceprimar din Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Peste 13.000 de lei au încasat în mod ilegal primarul și viceprimarul din comuna Provița de Jos în anul 2014, banii reprezentând de fapt ajutoare pentru diverse ocazii așa cum este menționat într-un raport al Camerei de Conturi Prahova. În total, susțin inspectorii acestei instituții de control, nu doar cei doi edili și-au sporit veniturile în mod nelegal, ci și o parte dintre angajați. Astfel, în total, doar în 2014, au fost acordate ajutoare financiare în valoare de 95.808 lei.

De asemenea și în anii anteriori, angajații din Primăria Provița de Jos, în frunte cu primarul și vicele au încasat în mod nelegal aproape 70.000 de lei.

“În anul 2014 s-a plătit nelegal angajaţilor ajutoare pentru diverse ocazii, fără dispoziţie dată de ordonator şi fără a exista un contract colectiv de muncă încheiat, aprobat şi înregistrat conform prevederilor legale în vigoare. Plăţile totale au fost în sumă de 95.808 lei din care 13.494 lei ajutoare plătite la două persoane de demnitate publică (primar şi viceprimar – persoane alese), 46.829 lei funcţionarilor publici şi 35.485 lei personalului contractual,” conform raportului.
- Reclamă -

Ancheta extinsă a inspectorilor Curții de Conturi a scos la iveală faptul că cei doi edili au procedat la fel și în anii anteriori, „astfel în anii 2012 – 2013 s-au acordat/plătit angajaţilor în aceleaşi condiţii ajutoare pentru diverse ocazii, plățile nelegale însumând 66.746 lei, din care: 11.054 lei ajutoare plătite primarului şi viceprimarului, 28.146 lei funcţionarilor publici şi 27.006 lei personalului contractual. S-au calculat accesorii în sumă de 67.517 lei”, se arată în raportul Camerei de Conturi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut