fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Primăria Ploiești ar putea fi parte civilă în dosarul lui Bădescu la solicitarea DNA

Citește Și

- Reclamă -

Primaria orasului Ploiesti - Ziarul INCOMODDNA a trimis o cerere către Primăria Ploieşti prin care solicită ca instituţia să se constituie parte civilă în dosarul în care primarul demisionar Iulian Bădescu a fost arestat preventiv.

Informaţia a fost publicată astăzi de ph-online.ro. DNA îl acuză pe fostul primar de luare de mită şi abuz în serviciu şi consideră că plăţile efectuate din bugetul local pentru primele fotbaliştilor Petrolului, 8.000.000 lei, reprezintă un prejudiciu adus Municipalităţii. 
Potrivit referatului procurorilor DNA, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menţionată, precum şi obţinerea de către Asociaţia Comunitară «Lupii Galbeni 2012» Ploieşti a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare. Prin semnarea contractului şi a regulamentului sus menţionate, inculpatul Bădescu Iulian şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale şi a încălcat dispoziţiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv şi pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Prahova: un șofer a pierdut controlul volanului și a lovit mai mulți copaci

Un șofer a pierdut controlul volanului în timp ce mergea pe DN 72, în Prahova, și a lovit mai...
Sari la conținut