fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Victorie în instanţă pentru fosta şefă AEP. Ce au decis magistraţii în cazul Anei Maria Pătru

Citește Și

- Reclamă -

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, ca fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, trimisă în judecată de către DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, să rămână sub control judiciar, dar să poată părăsi ţara.

„Menţine măsură preventivă a controlului judiciar. Admite cererea de modificare şi înlătură obligaţia de a nu părăsi România decât cu încuviinţarea prealabila a organului judiciar”, este decizia luată marţi de Tribunalul Bucureşti.Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul preşedinte al AEP Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti în decembrie 2016, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, potrivit News.ro.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie – iunie 2008, Pătru, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente – funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PODCAST Cred tinerii tot ce văd pe internet?!

În zilele noastre găsim pe internet informații a căror corectitudine este greu de verificat. Nu de puține ori, ceea...
Sari la conținut