fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

Cine este românul care a inventat tehnologia pentru clonarea cardurilor. A fost eliberat pe cauțiune și a dispărut

Citește Și

- Reclamă -

 

Un român a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru o fraudă bancară de 3 milioane de euro, dar este de negăsit.

Alexandru Șovu este numele românului care alertat autoritățile din Marea Britanie, după ce a reușit să construiască un sistem prin care a ajutat infractorii din întreaga lume să fure 3 milioane de lire sterline în toată lumea. Conaționalul a fost prins, condamnat la 11 ani de închisoare și eliberat pe cauțiune, iar acum este de negăsit.

- Reclamă -

Citește și Două motociclete dezmembrate, furate din Italia, descoperite de polițiști

Potrivit Daily Mail, Alexandru Șovu a reușit să vândă mai multe dispozitive de păcălit ATM-urile către infractori din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Tailanda, Ghana și Filipine. Dispozitivele înregistrau datele bancare ale cardului, după ce erau plasate în ATM-uri, dând astfel infractorilor acces la banii puși victimelor.

Despre Șovu, care a absentat la termenul de judecată în Blackfriars Crown Court, după ce a fost eliberat pe cauține, se crede că ar fi în China sau în România. Polițiștii spun că el a început deja să creeze alte dispozitive asemănătoare pe site-ul cardreaderfactory.com (site căzut momentan).

- Reclamă -

Citește și  GALERIE FOTO – Tehnologie de ultimă generaţie! Un sistem performant de control a fost testat la frontieră

Totodată, Anca Fuioagă (37 de ani), care a lucrat cu Șovu, a fost închisă pentru 30 de luni pentru că l-a ajutat pe român să facă rost de materianele necesare pentru a creea dispozitivele de fraudă.

Cum au reușit românii să păcălească bancomatele

Șovu și Fuioagă fac parte din gașaca de români care a construit dispozitive de fraudă bancară într-o grădină din Harwich Road, Clochester, Essex.

Infractorii foloseau mașini de jucărie teleghidate pentru a păcăli securitatea aeroporturilor atunci când transportau dispozitivele.

- Reclamă -

Citește și  GALERIE FOTO – Audi A6 Allroad furat din Germania, depistat de polițiști

Judecătorul Rajeev Shetty a declarat: ”El a fabricat metodele și le-a folosit pe internet. Acest lucru va ajuta infractorii să își constuiască propriile dispozitive”.

”El, totodată, a arătat o aroganță care-ți taie răspuflarea. Operațiunea s-a desfășurat peste tot în lume, în locuri precum New York și Noua Zeelandă. Fiecare dispozitiv folosit era capabil să memoreze detaliile a 30.000 de utilizatori de carduri. Eu unul știu că nu voi mai folosi ATM-urile”, a mai declarat judecătorul.

Șovu a ajuns în Marea Britanie în 2002, după ce a reușit să termine o școală de Programare și Electronică. A început un job la o firmă de software, dar a fost concediat.

Citește și VIDEO – O dronă folosită pentru contrabandă a fost descoperită de polițiști

Oamenii legii mai spun că dacă nu ar fi fost tehnologia inventată de el, majoritatea faptelor auzite în acest caz nu ar fi existat.

Gruparea infracțională a fost oprită în 2016, după ce Poliția de Transport din Marea Britanică a identificat suspecții. Aceștia au fost prinși încercând să păcălească mai multe aparate de bilete de transport.

Citește și Polițist bătut de un adolescent. Minorul a distrus autospeciala Poliției cu o scândură

Un membru, Ionuț Băluță, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare în Decembrie 2016, după ce și-a recunoscut faptele. Soția lui Ionuț Băluță, Paula, a achitată la începutul lunii februarie, ea negând implicarea în afacere.

Totodată, Andrei Băloui, care a ajutat la construirea dispozitivelor a primit și el 5 ani de închisoare.

Citește și INTERVIU – Vasile Pavel, actorul din filmul “Soldații. Poveste din Ferentari”: “Am aflat că joc rolul unui gay abia după ce am semnat contractul”

sursa: libertatea.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Institutul Geologic al României va face foraje la Slănic. Încearcă să identifice sursa surpării din zona centrală

Situația de urgență de la Slănic nu este încă rezolvată. Începând de mâine, specialiști din cadrul Institutului Geologic al...
Sari la conținut