fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

FSLI Petrol-Energie aduce fonduri europene la Ploiești. Proiectul se adresează societății civile

Citește Și

- Reclamă -
Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente „Petrol-Energie” a prezentat, marți, un proiect a cărui finanțare este asigurată, în cea mai mare măsură de Uniunea Europeană, pentru formarea persoanelor interesate să contribuie la dezvoltarea orașului Ploiești. Proiectul se derulează în colaborare cu Primăria Ploiești.  

Proiectul vizează instruirea a peste 100 de persoane care optează pentru unul sau mai multe din cele patru cursuri incluse.

Cursurile vizează legislaţia naţională şi internaţională privind transparenţa decizională, consultarea publică, dialogul social şi drepturile omului; tehnici de relaţionare şi comunicare în grupuri mari şi mici; planificare strategică pentru dezvoltarea locală sustenabilă; responsabilitate socială şi civică.

- Reclamă -

Totodată, participanții pot opta pentru două ateliere cu tema „Tehnici de argumentare şi dezbatere” şi pentru trei seminarii cu tema „Facilităţi de relaţionare cu cetăţenii, oferite de mediul online”.

Ce ne dorim prin acest proiect este ca, în următoarele 12 luni, să punem bazele unor mecanisme şi instrumente care să-i permită societăţii civile să vină alături de administraţia locală cu idei, proiecte şi fapte. Ne dorim măsuri care să faciliteze funcţionarea pe termen lung a acestor mecanisme. Dincolo de obiectivele măsurabile ale proiectului, demersul nostru îşi propune să aducă un plus de încredere între instituţiile publice şi organizaţiile societăţii civile, prin care partenerii să înţeleagă şi să accepte că dezvoltarea poate avea loc numai dacă se conlucrează pe termen lung. Acest proiect a trecut prin Consiliul Local, am găsit înţelegere din partea autorităţilor, se implică alături de noi în proiect, fără a avea o contribuţie financiară„, a declarat Florin Bercea, preşedintele FSLI „Petrol-Energie”.

- Reclamă -

Proiectul „Consolidare a capacităţii ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local” este finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, având o valoare totală de 392.675 de lei, din care finanţarea nerambursabilă primită de la Uniunea Europeană se ridică la puţin peste 327.000 de lei, restul fiind contribuţia FSLI.

Termenul de implementare pe 31 iulie 2023.

Printre obiectivele proiectului se află realizarea unui ghid de bune practici pentru ONG-uri şi partenerii sociali privind implicarea acestora în formularea şi promovarea de politici publice şi crearea de mecanisme pentru susţinerea şi promovarea dezvoltării la nivel local prin dialog civic, crearea cadrului general de funcţionare a unui Consiliu Consultativ Cetăţenesc de Dezvoltare Locală, dar și punerea la punct a unei rețele sociale de parteneri sociali şi încheierea unor parteneriate de dezvoltare locală.

Primăria Ploiești a fost reprezentată, la prezentarea proiectului, de directorul Direcției Relații Internaționale, Daniel Soare.

- Reclamă -

Acesta a explicat că proiectul inițiat de FSLI Petrol-Energie se pliază pe strategia municipalității de integrare și dezvoltare a Primăriei Ploiești.

 

Pentru formare, proiectul prevede cel puțin 100 de participanți, din care cel puțin jumătate să provină din cadrul ONG-urilor şi partenerilor sociali.

Informaţiile despre înscriere vor fi publicate în aproximativ două săptămâni, pe site-ul FSLI, grupul ţintă incluzând angajaţi, voluntari, membri ai unor ONG-uri, parteneri sociali şi reprezentanţi ai administraţiei publice.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Spionul arestat pentru trădare organiza evenimente culturale cu tema: ”Spionul James Bond”

În zilele mai libere, când nu spiona obiective militare în Delta Dunării pentru ruși, ploieșteanul Alexandru Piscan organiza spectacole...