Maternitatea din Ploiești va fi extinsă. Astfel, Consiliul Județean Prahova a depus în vederea finanțării din fonduri Europene nerambursabile, proiectul cu titlul ”Extinderea, reabilitarea și modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstretică și Ginecologie Ploiești”.

Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creșterea accesibilității serviciilor de sănătate a populației din județul Prahova prin asigurarea de servicii medical complexe în regim ambulatoriu care intră în categoria serviciilor esențiale pentru populație.
Inițiativa executivului județean vine în contextul în care autoritățile au observat faptul că activitatea nu se desfășoară în condiții optime. Concret vorbim despre spațiile mici, circuite funcționale care nu corespund normelor în vigoare și despre dotările învechite.
Conducerea Consiliului Județean speră ca prin lucrările propuse să fie asigurate condițiile optime de desfășurate a activității medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat, crearea unui flux medical bine conceput, care să fluidizeze activitatea medical specific ambulatoriului și a serviciilor specific investigațiilor, reducerea timpului de așteptare, precum și reducerea numărului de redirecționări ale pacienților
Vă reamintim faptul că la sfârșitul lunii octombrie, preşedintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, susținea că ia în calcul comasarea Spitalului de Obstetrică Ginecologie cu Spitalul Județean de Urgență Ploiești! Ideea a pornit de la faptul că numărul redus de paciente de la Maternitate duce la faptul că unitatea spitalicească nu își poate suporta costurile, prin nerespectarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (Citește aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here