fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Judecătorii au anulat carantina din comuna Gornet. Ce au decis în legătură cu despăgubirile de 4 milioane de euro solicitate

Citește Și

- Reclamă -

Instanța Curții de Apel București a decis anularea carantinei din localitatea prahoveană Gornet. Deși decizia nu este definitivă, este executorie. 

Reamintim că autoritățile din comuna Gornet, prin avocatul Bogdan Dumitru, au solicitat instanței ridicarea carantinei instituite pe 22 iulie și plata de despăgubiri în valoare de patru milioane de euro de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

- Reclamă -

Magistrații au respins, însă, solicitarea autorităților locale de a fi despăgubite cu suma de 4 milioane de euro. Banii ar fi urmat să fie împărțiți locuitorilor din Gornet care au avut de suferit din cauza instituirii carantinei zonale.

Minuta instanței:

„Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, scrie digi24.ro.

- Reclamă -

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis pe 22 iulie instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Decizia a împărțit localnicii în două tabere: unii au acceptat carantina, alții s-au revoltat. Ulterior, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

RO-ALERT: Urs semnalat în comuna Cornu

A fost transmis mesaj RO-ALERT in comuna Cornu, sat Cornu de Jos, pentru avertizarea populaţiei cu privire la prezența...
Sari la conținut