fbpx
duminică, mai 5, 2024
spot_img

Să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Sindromului Down în Europa!

Citește Și

- Reclamă -
Următoarea ediție a Zilei Internaționale a Sindromului Down, care are loc în fiecare an pe 21 martie, merită o atenție deosebită, deoarece va avea loc în 2021, iar în limbaj medical Sindromul Down este cunoscut sub numele de trisomia 21.

În acest sens, o comunitate de părinți de copii cu Sindrom Down din întreaga Europă s-au organizat sub denumirea “EUfortrisomy21”. Datorită grupului de părinți care au inițiat pregătirile, 16 țări sunt deja reprezentate în acest proiect, conferind o dimensiune europeană Zilei Internaționale a Sindromului Down.

În România, inițiativa „EUfortrisomy21” este coordonată de Iulia Rus din Cluj-Napoca și Radu Buțu din Târgu-Jiu, ambii părinți de copii cu Sindrom Down.

- Reclamă -

Pe aceștia îi leagă determinarea de a face ca anul 2021 să fie un an dedicat persoanelor cu Sindrom Down, un an pentru a le onora și a le conferi locul ce li se cuvine în societatea europeană.

Pentru data de 21 martie, sunt propuse trei proiecte pentru a marca momentul la nivel european: un proiect dedicat bucuriei, unul dedicat reflectării și un altul dedicat acțiunii.

EUfortrisomy21 este o comunitate de părinți de copii cu sindrom Down, uniți pentru a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down în 4 arii prioritare: vizibilitatea, lupta împotriva discriminării, sănătatea, autonomia.

- Reclamă -

Contact:
– Europa: [email protected] (Antonio Rosique), www.eufortrisomy21.eu
– România: [email protected] (Iulia Rus)
[email protected] (Radu Buțu)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO EXCLUSIV – O mașină a fost luată de apă la Vâlcănești. Zeci de oameni sunt izolați

Natura s-a dezlănțuit în ziua de Paște. ISU a emis cod portocaliu de vreme severă, iar mai multe localități...
Sari la conținut