fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

USR Tg. Vechi: „Consilierii PNL și-au votat vacanțe plătite de primărie”. Primarul PNL: „Ei sunt Gică Contra orice s-ar face”

Citește Și

- Reclamă -

Scandal la primăria Târgșoru Vechi, după ce Consiliul Local a votat pentru cursuri de perfecționare pentru consilierii locali. Consilierii USR, pe de-o parte, susțin că cei de la PNL și-au votat astfel vacanțe plătite de primărie, deghizate sub forma unor cursuri. Primarul PNL, în replică, spune despre cei de la USR că mereu sunt „Gică Contra” și că dacă se consideră deja „perfecționați” pot să nu se ducă la cursuri.

„Consilierii PNL și-au votat vacanțe plătite de primărie, deghizate în cursuri

- Reclamă -

În ședința de Consiliu Local de astăzi, consilierii PNL și doi membri PER au votat ca din banii cetățenilor să se aloce aproximativ 17.000 euro pentru cursuri pregătire, formare și perfecționare profesională a consilierilor locali.

Practic, sub acest pretext, consilierii pot merge 7 zile, însoțiți de o persoană la alegere, într-o vacanță plătită de Primărie. Din cei 5.000 lei, doar aproximativ 1.000 lei sunt dedicați cursurilor în sine, restul fiind cheltuiți pe cazare, masă, transport și indemnizații de delegare sau deplasare.

Consilierii USR PLUS au depus un amendament care prevedea ca aceste cursuri să se desfășoare la sediul Primăriei sau online, pentru a reduce costurile. Bineînțeles că amendamentul nu a trecut, cei mai mulți consilieri PNL fiind deja obișnuiți cu aceste ”cursuri”, din anii precedenți.”, au scris pe facebook consilierii locali de la USR.

- Reclamă -

Contactat de ziarul Incomod, Nicolae Drăgan, primarul PNL al comunei Târgșoru Vechi, a declarat: „Este o hotărâre dată conform legii. Întotdeauna au susținut numai ce au vrut ei (n.r. consilierii USR). Conform legii, dacă doresc consilierii locali pot să opteze dacă vor să meargă în altă parte la cursuri sau dacă vor să le facă la primărie, aleg prin ce firme să facă aceste cursuri, sunt mai multe firme care se ocupă. Toate primăriile trimit consilierii la perfecționare, nu e una dintre primării să nu-i trimită, nu văd de ce să facem noi notă discordantă din cauza unor comentarii. E conform legii, aleșii locali au ales, au fost împotrivă 3 sau 4 consilieri. Dacă ei se consideră foarte deștepți și perfecționați să nu se ducă! Cine-i oprește?!”, ne-a spus primarul din Tg. Vechi.

Consilierii USR mai susțin, însă, că banii cheltuiți cu aceste cursuri ar fi putut fi alocați pentru proiecte care să fie în interesul cetățenilor.

„Deși de-a lungul ședinței conducerea Primăriei a susținut că nu sunt foarte mulți bani în buget, de exemplu pentru ca terenul de sport al școlii din Strejnicu să fie acoperit cu o suprafață sintetică, nu cu asfalt cum se dorește acum, iată că pentru vacanțe deghizate sub formă de stagii de învățare s-au găsit bani.

Consilierii USR PLUS Târgșoru Vechi au votat împotriva acestui proiect și nu se vor înscrie pe lista participanților. Sperăm că banii economisiți vor fi folosiți într-un alt proiect cu adevărat necesar comunității. Când vom avea majoritate în Consiliul Local aceste pomeni nu vor mai fi acceptate, iar cursurile se vor susține pe bune, pentru a putea susține mai bine interesul comunei, nu vor fi vacanțe pe banii cetățeanului.”, au mai scris consilierii USR din Târgșoru Vechi pe facebook.

- Reclamă -

Despre aceste acuzații, edilul-șef spune că sunt bani suficienți în comună: „Am dus bani peste tot, avem timp și le facem pe toate. Ei întotdeauna au fost împotriva a tot, ei sunt Gică Contra orice s-ar face. Sunt, bineînțeles, (n.r. bani pentru investiții în interesul comunității), dar ei propagandistic și electoral le aruncă pe facebook și pe media și pe tot”, a mai spus Nicolae Drăgan.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut