fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

De ce a acceptat judecătorul să-l elibereze pe Cristinel Toader. Motivarea instanței

Citește Și

- Reclamă -

cristinel toader - Ziarul INCOMODComportamentul bun pe care Cristinel Toader l-a avut în timpul arestării preventive, situația familială complexă ( este tată a trei copii minori ) dar și faptul că în această fază a anchetei nu mai există riscul influențării adevărului, martorii fiind deja audiați, au fost motivele care l-au determinat pe judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahovă să-l elibereze din arest pe fostul șef al Poliției Locale Ploiești și să-l plaseze sub arest la domiciliu.

(…) judecătorul este de acord că reevaluând împrejurările concrete ale cauzei, prin prisma comportamentului procesual adoptat de inculpat în timpul arestării preventive, dar şi prin prisma activităţilor de urmărire penală întreprinse, se impune ca faţă de acesta să se dispună o măsură preventivă mai uşoară, dar care prin obligaţiile impuse de lege este totodată aptă să asigure buna desfăşurare a procesului penal. (…) „Rezonabilitatea menţinerii stării de detenţie trebuie apreciată nu numai sub aspectul curgerii timpului (întrucât în cauză un interval de două luni de arest preventiv nu este obiectiv un interval foarte mare), dar mai ales sub aspectul actelor de urmărire penală efectuate, în acest sens constatându-se că au fost audiaţi majoritatea martorilor, neexistând posibilitatea influenţării adevărului de către inculpat, mai ale prin luarea în considerare şi a comportamentului său procesual. Reevaluând şi circumstanţele personale şi familiale ale inculpatului, şi având în vedere şi considerentele expuse anterior, se constată că inculpatul poate fi cercetat în continuare sub imperiul unei măsuri preventive mai puţin restrictive, respectiv măsura preventivă a arestului la domiciliu. (…) „ se arată în motivarea instanței.

- Reclamă -

Reamintim că nu Cristinel Toader a fost cel care a cerut instanței plasarea sub arest la domiciliu, ci chiar procurorii DNA Ploiești, cei care au cerut în urmă cu două luni arestarea acestuia. Solicitarea DNA a venit la o zi după ce Toader a fost audiat și în dosarul APA NOVA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Chetă pentru ca o elevă romă să meargă la olimpiadă. S-a întors cu locul I

Profesorii unei școli au făcut chetă pentru ca o elevă romă să meargă la o olimpiadă națională. Fata nu...
Sari la conținut