fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Noul dosar al Elenei Udrea: Comisia juridică se reuneşte vineri pentru a da un aviz în cazul fostului ministru

Citește Și

- Reclamă -

udreadna - Ziarul INCOMODDeputații juriști se vor reuni, vineri, pentru a da un aviz în cazul Elenei Udrea, iar miercurea viitoare va avea loc plenul Camerei Deputaților în care se va vota cererea DNA privind arestarea fostului ministru al Turismului.

UPDATE 9.50 Comisia juridica din Camera Deputatilor are termen pana vineri sa dea un raport pentru cele doua cereri ale justitiei in noul dosar DNA pe numele Elenei Udrea, de urmarire penala respectiv de retinere si arestare preventiva, a anuntat b1.ro. Luni se va stabili data votului din plen. Dosarul care a sosit la Parlament are 1.867 de pagini in sapte volume.

- Reclamă -

Cel mai probabil, votul final va avea loc miercurea viitoare. Prima cerere care se va vota va fi cea de urmarire penala.

Inițial, cererea urma să fie dezbătută, miercuri, în biroul permanent al Camerei Deputaţilor, începând cu ora 9.30.

DNA a cerut ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

- Reclamă -

Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.

Potrivit procedurilor, cele două solicitări vor merge la Comisia Juridică pentru aviz. Elena Udrea are posibilitatea de a merge în faţa deputaţilor jurişti pentru a-şi spune punctul de vedere. Votul final pe cele două cereri se va da in plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Udrea Elena Gabriela, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 – 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României, se arată într-un comunciat de presă.

Totodată, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Udrea Elena Gabriela sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

- Reclamă -

Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.

Dosarul a fost constituit în baza unor probe date de denunțători. Anterior, Andronic a fost chemat la DNA pentru a aduce documente, în timp ce mai multe percheziții l-au vizat pe patronul Cancan, Radu Budeanu.

Potrivit unor informaţii din presă, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, ar fi denunțător în noul dosar pentru care procurorii anticorupție cer încuviințarea reținerii și arestării preventiv. Cocoș are calitatea de martor în acest dosar.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut