fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Compania APA NOVA pusă sub acuzare pentru dare de mită

Citește Și

- Reclamă -

apa nova logo - Ziarul INCOMODPentru prima dată în România o companie străină este pusă sub acuzare pentru dare de mită. Este vorba despre APA NOVA acuzată de procurorii DNA că a dat șpagă unor funcționari publici din cadrul Primăriei Generale pentru ca aceștia să accepte majorarea ilegală a serviciilor de apă și canal.

În același dosar au fost puși sub control judiciar și directorii francezi ai companiei, Bruno Roche și Laurent Lalague. Continuă și astăzi audierile în acest dosar extrem de complex. Procurorii anticorupție din Ploiești au citat astăzi avocații companiei APA NOVA pentru a le aduce la cunoștiința faptul că societatea a fost pusă sub acuzare pentru dare de mită. Faptele de care este acuzată Apa Nova s-au petrecut în perioada 2008 – 2015, în vremea în care Bruno Roche era la conducerea companiei, dar şi a Camerei de Comerţ franceze în România. Acesta este acuzat de cumpărare de influență.

- Reclamă -

Procurorii susțin că directorul francez a remis, în urma unei înțelegeri prealabile cu omul de afaceri Ovidiu Semenescu, inculpat în același dosar, sume importante de bani disimulate sub forma unor contracte încheiate cu societăți controlate de Semenescu, dar și de omul de afaceri Vlad Moisescu și de Costin Berevoianu, fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu. Aceste contracte, în valoare de zeci de milioane de lei, erau de fapt mita pentru ca reprezentanții administrației locale din București să accepte majorarea tarifelor la apă. În același dosar tot calitate de suspect are și Laurent Lalague, fostul director al Veolia, compania mamă din care face parte APA NOVA. Și acesta este acuzat de trafic de influență și cumpărare de influență. Lalague a fost citat de două ori până acum la DNA Ploiești, însă acesta și-a trimis pentru a da declarații doar avocații săi, motivând absența prin faptul că nu se află în țară. Surse judiciare susțin că dacă Lalague nu se va prezenta personal la audieri va fi dat în urmărire internațională.

În afară de cei doi cetățeni francezi, în dosarul APA Nova au fost puși sub acuzare și directorii români ai companiei. Este vorba despre Lavinia Săniuță și Giovana Soare, acuzată printre altele de violarea vieții private, favorizarea infractorului, evaziune fiscală și spălare de bani.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut