fbpx
vineri, mai 3, 2024
spot_img

VIDEO O jandarmeriță care i-a pulverizat gaz lacrimogen în față unui bărbat care a murit ulterior a fost achitată

Citește Și

- Reclamă -

O jandarmeriță a fost achitată de instanță după ce i-a dat unui bărbat cu gaz lacrimogen direct în față, iar bărbatul a murit ulterior. Decizia de achitare definitivă a jandarmeriței din Vatra Dornei a fost luată de Curtea Militară de Apel București, scrie Monitorul de Suceava.

Jandarmerița a făcut apel care a fost admis de magistrați care au decis achitarea pentru toate capetele de acuzare: ucidere din culpă, purtare abuzivă și port fără drept de obiecte periculoase. În primă instanță, Tribunalul Militar Iași o condamnase la doi ani și șapte luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

- Reclamă -

CUM A MURIT BĂRBATUL

Incidentul s-a petrecut în iulie 2019, în timpul Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret. Un părinte le-a reclamat jandarmilor că bărbatul a atins-o indecent pe fiica sa de doar 12 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat la vremea respectivă că jandarmii au acţionat în vederea scoaterii din mulţime şi imobilizării bărbatului, după ce tatăl şi fetiţa au venit la o femeie jandarm să reclame faptele suspectului.
„Un bărbat a venit cu fetiţa lui de mână să reclame la jandarmeriţă şi băiatul care era în patrulă. Fata plângea (…) Au mers să-l scoată pe bărbat din mulţime, l-au extras, erau în zona adiacentă spectacolului, dar a fost recalcitrant, violent (…). Era destul de corpolent şi s-a opus acţiunii de imobilizare a jandarmilor”, a declarat Cornaci, potrvit hotnews.ro.

Acesta mai susține că pe parcursul intervenției bărbatului i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat și dus la spitalul din Vatra Dornei, apoi transferat la Suceava.

- Reclamă -

În imaginile surprinse de un martor se poate vedea însă că bărbatul era deja imobilizat la pământ, iar doi jandarmi erau peste el încercând să-i pună cătușele. La un moment dat, jandarmerița s-a aplecat și i-a pulverizat gaz lacrimogen direct în față suspectului, de la o distanță de doar câțiva centimetri. (VEZI AICI VIDEO FILMUL COMPLET)

Bărbatul s-a zbătut de câteva ori, apoi a rămas inert. Jandarmii l-au încătușat, apoi au încercat să-l ridice și și-au dat seama că omul nu mai are semne vitale. În zonă au apărut doi polițiști, iar jandarmii i-au scos cătușele bărbatului și l-au întins cu fața în sus. În imagini se vede cum nimeni nu îi acordă primul ajutor victimei. Jandarmerița care a pulverizat spray-ul a stat tot timpul deoparte, se mai vede pe imagini.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar ulterior a murit.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mircea Macovei, a declarat presei că ”a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei” şi ”din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat”.

- Reclamă -

Bărbatul avea în jur de 50 de ani. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat că pe numele acestuia era în lucru un dosar de cercetare penală.

„Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (…). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (…). Din câte ştiu, nu avea o altă condamnare pe infracţiuni sexuale (…). Parchetul Militar va stabili în funcţie de toate probele şi partea de agresiune sexuală, şi partea de ucidere din culpă”, a explicat Epureanu, mai scrie hotnews.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut