fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Licitație întârziată a Consiliului Județean Prahova pentru măști de protecție și dezinfectanți de aproape 10 milioane de euro – Vicepreședintele Cristian Apostol: ”Să fim pregătiți pentru eventualele noi provocări, avem un debut de sezon gripal”

Citește Și

- Reclamă -

Pe 19 noiembrie 2022, Consiliul Județean Prahova a lansat o licitație cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro (TVA inclus) pentru achiziția de măști de protecție și dezinfectanți. CJ Prahova mai încercase atribuirea acestui contract de două ori, fără succes. Una dintre încercări a fost anulată pe motiv că erau constatate abateri grave de la prevederile legislative.

În anunțul postat pe site-ul sistemului electronic de achiziții publice, Consiliul Județean estimează că vor costa aproape 40 milioane de lei, fără TVA, pachete de măști și dezinfectanți pentru mâini și încă aproape 640.000 lei, fără TVA, o serie de dezinfectanți pentru diferite suprafețe. Licitația se ridică astfel la suma de 40.393.301,76 lei fără TVA, adică 48.068.029 cu TVA, adică aproximativ 9,6 milioane de euro.

- Reclamă -

De banii aceștia, Consiliul Județean intenționează să cumpere 90.292 de pachete cu materiale de protecție, fiecare urmând să aibă 252 de măști de protecție și 6 litri de dezinfectanți pentru mâini pentru elevi și profesori. Lotul doi prevede achiziția a 25.080 litri de dezinfectanți pentru suprafețe, care ar urma să ajungă la 190 de unități de învățământ.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor la licitație a fost fixat pe 27 decembrie 2022.

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova din partea PNL, nu a comentat subiectul. Nici Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ tot din partea PNL și mâna dreaptă a lui Dumitrescu nu a răspuns întrebărilor reporterilor Incomod.
Consiliul Județean Prahova a avut un punct de vedere prin cel de-al doilea vicepreședinte, membru USR,  Cristian Apostol care susține că materialele sanitare cumpărate prin acest proiect pot fi utile în unitățile de învățământ și dincolo de contextul pandemiei COVID. ”Proiectul rămâne relevant în condițiile în care avem un debut de sezon gripal, iar la gripă în continuare purtarea măștii este o metodă de limitare a transmiterii. În plus, pandemia nu a fost declarată încheiată oficial de Ministerul Sănătății.
Mai mult, în acele pachete nu sunt prevăzute doar măști, se mai cumpără de exemplu și dezinfectanți. Am ales să continuăm acest proiect, tocmai în ideea de a fi pregătiți pentru eventualele noi provocări”, a precizat Cristian Apostol.
Referitor la precedentele două încercări de a scoate la licitație acest contract, una dintre ele anulată pe motiv că ”abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”, vicepreședintele CJ Prahova susține că ”au fost contestate de fiecare dată de aceeași firmă și s-au dispus modificări de către CNSC, de care s-a ținut cont în noua procedură”.

- Reclamă -

Cristian Apostol, un personaj rareori prezent în spațiul public, a fost deseori criticat de  câțiva dintre colegii săi de partid că a abandonat politica de opoziție a partidului și a devenit ”susținător PNL”, în schimbul funcției pe care o deține. În perioada în care apa caldă a fost oprită în Ploiești deși structura resposabilă cu această problemă, ADI Termie, se afla în subordinea CJ Prahova iar CJ Prahova era proprietarul instalațiilor care generau apa caldă în Ploiești, Apostol s-a remarcat în spațiul public prin critici la adresa primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, care la rândul său îl ataca public pe Iulian Dumitrescu în ”scandalul termiei”.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut