fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Universitatea de Medicină va organiza la Ploiești cursuri de moașe, balneofizioterapie, tehnică dentară și asistență medicală generală, prin parteneriatul cu autoritățile județene

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a aprobat marți protocolul de colaborare dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi Spitalul Județean de Urgență, prin care, începând din toamnă, primii 50 de studenți vor putea lua parte la cursuri în Ploiești.

După anunțarea, acum câteva săptămâni, a parteneriatului care ar urma să ducă la transformarea Județeanului în spital clinic universitar, autoritățile prahovene au aprobat marți și protocolul oficial de colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

- Reclamă -

Cursurile din Ploieşti vor fi organizate de Facultatea de Moașe și Asistență Medicală

Colaborarea va avea, conform hotărârii adoptate cu unanimitate de voturi, două direcții. Prima vizează organizarea în Ploiești a unor programe de studii universitare de licență în domeniile asistență medicală generală, balneofizioterapie, tehnică dentară și moașe, ca extensie a Facultății de Moașe și Asistență Medicală din cadrul Universității „Carol Davila”. Cea de-a doua vizează organizarea, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Andreoiu” Ploiești, unitate sanitară din subordinea CJ Prahova, a unor programe postuniversitare de instruire și formare clinică a personalului medical mediu.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, a amintit în timpul dezbaterilor că în viitorul an universitar vor fi disponibile 50 de locuri în Ploiești, anunțând că își dorește ca numărul studenților instruiți aici să crească în următorii ani: „Este un proiect despre care am mai vorbit și care o să demareze cu primii 50 de studenți ai Universității «Carol Davila» la Ploiești în toamna aceasta, urmând ca la anul să avem un număr mai mare și apoi probabil din ce în ce mai mulți”.

- Reclamă -

„Protocolul propus are ca obiectiv stabilirea cadrului general de colaborare dintre părţile semnatare în vederea asigurării condiţiilor de desfăşurare a activităţii de învăţământ superior medical şi a unor forme de pregătire postuniversitară din domeniul Sănătate în judeţul Prahova, prin Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, în scopul consolidării calităţii actului medical și al promovării excelenței în domeniul fundamental stiințe biologice și biomedicale, ramura de stiință medicină, domeniul de licență sănătate”, se arată în referatul de aprobare care a însoțit proiectul de hotărâre votat de Consiliul Județean.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Elevii care au obţinut premii individuale la concursuri internaţionale pot echivala probele examenului de BAC

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la concursurile sau olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei...
Sari la conținut