fbpx
vineri, mai 17, 2024
spot_img

Pedeapsa primită de un prahovean prins la volan după ce a băut 300 ml de votcă

Citește Și

- Reclamă -

Andrei I., un prahovean stabilit în Anglia, prins băut la volan în noaptea de Crăciun din 2018, pe un drum județean din comuna Sângeru, a fost condamnat de Judecătoria Ploiești la o amendă penală.

- Reclamă -

Șoferul avea la data săvârșirii faptei o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur în sânge.

Șoferul a fost prins de un echipaj de poliție în data de 25 decembrie 2018, pe un drum județean din comuna prahoveană Sângeru, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (1,30 g/l alcool pur în sânge la ora 00:55, respectiv 1,20 g/l alcool pur în sânge la ora 01:55), potrivit actelor de acuzare.

Audiat în calitate de suspect, în faza de urmărire penală, omul a recunoscut că, înainte de a conduce autoturismul între orele 23:35-00:05, a mâncat patru mici, o friptură de porc cu cartofi prăjiţi şi în acelaşi timp a consumat cca. 300 ml votcă.

- Reclamă -

Judecătorii ploieșteni au apreciat că bărbatul nu are antecedente penale, a recunoscut săvârșirea faptei încă din faza de urmărire penală, colaborând cu organele de cercetare și a solicitat judecarea cauzei potrivit procedurii simplificate. În plus, instanța are în vedere că acesta lucrează în Marea Britanie și că este integrat în societate.

Astfel, instanța a stabilit drept pedeapsă  200 de zile-amendă şi 50 lei cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă şi condamnă la pedeapsa amenzii de 10 000 de lei (zece mii de lei), pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, potrivit portalului instanțelor de judecată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Atenție – Actualizarea la iOS 17.5, pozele șterse de pe iPhone-ul tău, chiar și cu mulți ani în urmă, ar putea să reapară.

Un bug neobișnuit în iOS 17.5 pare să facă ca fotografiile șterse să reapară pe iPhone-uri recent actualizate, generând...
Sari la conținut