fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Autoritățile iau măsuri în urma scandalului „Lapte și corn”. Livrarea laptelui produs de Ecolact a fost sistată

Citește Și

- Reclamă -

În urma episoadelor de toxiinfecție alimentară din școlile prahovene din ultimele două zile din județ, autoritățile iau atitudine. Ca o măsură temporară, firma Ecolact rămâne furnizorul programului guvernamental “Lapte și corn”, dar în școli se va distribui lapte de la un alt producător. Mai mult decât atât, vă reamintim că începând de astăzi în unitățile de învățământ se va oferi copiilor doar lapte UHT. Detalii AICI.

Conform vicepreședintelui cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, daca în urma buletinului de analize, care urmează să iasă vineri, se va stabili că laptele a fost de vină pentru îmbolnăvirea zecilor de elevi care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, firma Ecolact va fi scoasă din asociere.

- Reclamă -

În anul 2012, firma SC Ecolact Prod SRL, cu sediul în comuna Păulești, a fost suspectată că la sfârșitul lunii martie a distribuit în mai multe școli din județ, lapte infestat cu stafilococ auriu, în urma consumului produselor, 66 de persoane, majoritatea copii, ajungând la spital cu toxiiinfecție alimentară. Cu toate acestea, firma Ecolact a câștigat în continuare licitațiile de-a lungul anilor.

23 noiembrie a fost prima zi din noul an școlar în care copiii au primit laptele și cornul, licitația pentru distribuția acestora fiind câștigată de asocierea Lido Gârbea, Ecolact și Voipan.

Vă reamintim că în ultimele două zile, peste 40 de elevi au ajuns de urgență la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat laptele și cornul din programul guvernamental.

- Reclamă -

Citește și 15 elevi de la Cerașu cu toxiinfecție alimentară au fost aduși la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești – VIDEO și GALERIE FOTO

Elevii de la școala ”Elena Doamna” vor fi duși la Spitalul de Boli Infecțioase (FOTO și VIDEO)

Elevii încă primesc lapte și corn. Declarația unui părinte:” Este revoltător faptul că unii fac bani îmbolnăvindu-ne copiii”

Firma Ecolact a mai fost suspectată că a distribuit produse infestate unor școli din județ

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident între 2 mașini și un microbuz cu 17 pasageri

Un accident rutier în care au fost implicate două mașini și un microbuz cu 17 pasageri s-a produs marți...
Sari la conținut