fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

Un prahovean a fost amendat pentru că nu s-a prezentat la audieri, însă nu a fost citat (FOTODOCUMENT) – UPDATE

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE: Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a dispus măsuri de verificare a situației semnalate.

Un bărbat din localitatea Sângeru a primit o amendă de 450 de lei pe motiv că a refuzat să se prezinte pentru audieri la postul de poliție, însă acesta susține că nu a fost citat de către polițiști în niciun fel.

- Reclamă -

Șeful Postului de Poliție Sângeru, Marian Minea, a consemnat în procesul verbal (FOTO) faptul că ”în data de 3 decembrie 2015, la ora 17.00, a fost invitat la Postul de Poliție Sângeru pentru a fi audiat ……. însă acesta a refuzat să se prezinte la invitația justificată a organelor de urmărire penală.”

Pe de altă parte, bărbatul din Mireșu Mic susține că nu a fost citat în niciun fel pentru a se prezenta la postul de poliție având martori mai multe persoane care ar putea confirma acest lucru și că totul ar fi o răzbunare de-a polițistului. O altă nemulțumire a bărbatului este aceea că în procesul verbal apare ca martor o persoană de etnie romă, cu care acesta ar fi avut neînțelegeri în trecut.

În același timp, cititorul nostru care a fost amendat a ținut să ne relateze un eveniment din luna decembrie în care a fost implicat șeful de post Minea Marian, pe care vi-l prezentăm integral mai jos:

- Reclamă -

Un cititor al ziarului Incomod ne-a relatat o întâmplare de-a dreptul penibilă, care s-a petrecut pe 22 decembrie 2015, în comuna prahoveană Sângeru. Potrivit acestuia, șeful de post din localitate a oprit pentru control o dubă cu numere de înmatriculare provizorii, având informația că acestea sunt expirate. Se pare că șoferul a refuzat să ofere actele polițistului, drept pentru care ar fi fost băgat în mașina de poliție pentru a fi dus la post. Cititorul nostru, martor la întregul incident, a mai povestit că în timp ce polițistul a vrut să plece cu mașina de pe loc, o altă dubă a apărut în fața mașinii și l-a blocat. În încercarea polițistului de a cere lămuriri șoferului care a blocat mașina poliției, bărbatul care se afla în autoturism a coborât, s-a urcat în duba sa și a fugit într-o curte. La scurt timp, șeful de post însoțit de un alt coleg, ar fi vrut să îl urmărească pe acesta, moment în care cel care blocase mașina de poliție a fugit și el. Martorul susține că întregul eveniment s-a oprit aici, polițiștii mergând singuri la post.

”Șeful de post, Marian Minea, împreună cu un alt coleg de-al său, au oprit un bărbat de etnie rromă în Sângeru pentru controlul mașinii, o dubă cu numere roșii despre carea aveau informația că sunt expirate. Bărbatul a a spus că nu are actele la el, iar Minea Marian l-a chemat la postul de poliție, acesta refuzând. Polițiștii l-au băgat cu forța în mașina de poliție, după care au vrut să plece spre post. Dintr-odată a venit altă dubă și s-a pus în fața loganului de poliție pe care l-a blocat. Agenții de poliție s-au enervat și au coborât din mașină să-l certe pe șofer că le-a pus duba în fața. Când s-a văzut singur în mașina poliției, celălalt bărbat a ieșit, s-a urcat în dubă și a intrat în prima curte a unor oameni tot de etnie rromă. Cei doi polițiștii au vrut să vadă în ce curte a intrat acesta, moment în care a fugit și cel care le blocase mașina. Polițiștii n-au mai făcut nimic și s-au dus înapoi la post.”, a declarat bărbatul din Sângeru, martor la incident, pentru reporterii noștri.

În paralel, Poliția Prahova confirmă incidentul cu mențiunea că bărbatul a fost amendat pentru nepurtarea centurii de siguranță. Mai exact, bărbatul cu dubă ar fi fost oprit de polițiștii care desfășurau acțiuni pe linie rutieră și i s-ar fi adus la cunoștință că va fi sancționat pentru că nu purta centura. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu, bărbatul s-a enervat și s-a așezat în fața mașinii de poliție pentru a nu îi lăsa pe polițiști să plece de pe loc și a solicitat o copie după procesul verbal. Totodată, Poliția Prahova spune că bărbatul a fost convins de o rudă să se liniștească și să plece din fața mașinii, după care a fost invitat la post și a mers singur  unde ar fi fost amendat. Întrebat de reporteri de ce nu a fost bărbatul amendat la fața locului, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova a declarat că polițiștii din Sângeru au acționat în acest mod pentru prevenirea unor incidente mai grave, din cauza oamenilor strânși în zonă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Vânătoare de ouă organizată în Prahova

Vânătoare de ouă pe domeniul Cantacuzino. Mai mulți copii, alături de părinții lor, au luat astăzi parte la eveniment.Parteneri...
Sari la conținut